Ντόρα κατά ταξιτζήδων

Επικαλέσθηκε μια εταιρεία (Uber) που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο, κυρίως μέσω διαδικτύου, όπου καθένας μπορεί να πάρει ένα ΙΧ και να το μετατρέψει σε ταξί και ανέφερε ότι το ίδιο θα μπορούσε να ισχύσει και στην Ελλάδα. Οι ταξιτζήδες είναι ακόμη έξαλλοι και για το γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη έφθασε στο σημείο να εκθειάζει μια εταιρεία που σε αρκετές χώρες οι υπηρεσίες της έχουν χαρακτηριστεί παράνομες. «Νομιμοποίησε τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τον αθώωσε στα μάτια του καταναλωτή», λένε.

***

Αργά, σταθερά και μεθοδικά ο Κ. Καραμανλής προετοιμάζει το έδαφος για τη… μεγάλη επιστροφή. Η εκτίμηση (διαπίστωση) αυτή, προερχόμενη από πολιτικά στελέχη διαφορετικών ιδεολογικών αποχρώσεων, εδράζεται σε μια ακολουθία γεγονότων τους τελευταίους μήνες. Γεγονότα που δικαιώνουν επιλογές που έκανε στη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του και τον αποκαθιστούν στη συνείδηση των πολιτών, σε ένα μεγάλο τμήμα τους τουλάχιστον. Πρώτα ήταν η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, στη συνέχεια το περιβόητο «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου και τελευταία το ζήτημα της οικονομίας. Η εκτίμηση περί επιστροφής ενισχύεται από την εμφανή (αυξανόμενη) κινητικότητα που επιδεικνύει ο πρώην πρωθυπουργός, με διαδοχικές δημόσιες εμφανίσεις, σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθούσε μέχρι πρότινος. Συνομιλητές του εκφράζουν την άποψη, αν όχι τη βεβαιότητα, ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα τοποθετηθεί δημόσια και με ευθύ τρόπο για όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν και τον αφορούν αλλά και για όσα συμβαίνουν σήμερα.

***

Σε… σύναξη Καραμανλικών εξελίχθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ΕΒΕΑ, όπου παρουσιάστηκε η μελέτη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας την περίοδο 2000-2015. Όχι μόνον διότι το βασικό συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι η υπό τον Κ. Καραμανλή κυβέρνηση (2004-2009) δεν φέρει ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας, αλλά κλήθηκε να διαχειριστεί την… κακή κληρονομιά της περιόδου Σημίτη αλλά και γιατί η υποδοχή που επεφύλαξαν οι παριστάμενοι στον πρώην πρωθυπουργό ήταν κάτι περισσότερο από θερμή. Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης, η ισχνή παρουσία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας -δεν ξεπέρασαν τους δέκα-, παρότι είχαν προσκληθεί όλοι ανεξαιρέτως. Κάποιοι δεν επρόκειτο ούτως ή άλλως να πάνε, άλλοι ενδεχομένως να πήραν σήμα από τα κεντρικά να το αποφύγουν και κάποιοι τρίτοι το απέφυγαν οικεία βουλήσει. Ο φόβος φυλάει τα έρημα, που λένε…


Σχολιάστε εδώ