Ζητείται Κοντονής…

Δεν σημειώνεται τυχαία το παράδειγμα της ιστορικής ομάδας της Αθήνας, διότι αυτή έχει το μείζον πρόβλημα στις μέρες μας, με ορατή την κατάρρευση τις προσεχείς αγωνιστικές, παρά την προσπάθεια του προπονητή Ουζουνίδη (ο οποίος, μην ξεχνάμε, αναδείχτηκε κορυφαίος στο πρωτάθλημα της προηγούμενης χρονιάς).

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεδομένων των προβλημάτων των βασικών του αντιπάλων για τον τίτλο (των γνωστών…), όχι μόνο παίρνει από τον Πανιώνιο τον κορυφαίο του κυνηγό, τον Ανσαριφάντ, (έναν παίκτη-καϊνάρι από την Περσία…) μόνο και μόνο για να μην καταλήξει σε Τούμπα ή λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά αξιοποιεί τη βαθμολογική του άνεση πουλώντας τον χρήσιμο μέσο Μιλιβόγεβιτς προκειμένου (με τα 15 εκατομμύρια από την Κρίσταλ Πάλας) να ρεφάρει τα διαφυγόντα κέρδη από τον αποκλεισμό στον Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά να ισοσκελίσει (ο μεγαλομέτοχος) το χρήμα που έριξε στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου…

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν ο Μιλιβόγεβιτς περίσσευε στο δυναμικό του «Θρύλου». Είμαι όμως σχεδόν βέβαιος ότι ο Πέρσης του Πανιωνίου θα έχει τη μοίρα πλήθους ικανών ποδοσφαιριστών οι οποίοι πήγαν στο «λιμάνι» από τη Νέα Σμύρνη τα τελευταία πέντʼ-έξι χρόνια και που σήμερα ψάχνουν οι φουκαράδες την τύχη τους (δηλαδή ένα μεροκάματο) σε ασήμαντα σωματεία της Ευρώπης.

Στον χάρτη υπάρχει και η ΑΕΚ, ομάδα που βρίσκεται αρκετά πίσω από Ξάνθη και Πανιώνιο και που οι ποδοσφαιριστές της είναι αδύνατο να μεταμορφωθούν σε «Απάτσι» (ή «Τσερόκι»…), κάτι που αποτελεί επιθυμία του αφεντικού. Τώρα, αν η «Ένωση» εμφανιστεί ενισχυμένη ώστε να πλησιάσει κάποια διάκριση (κάτι που ισχύει και για τον ΠΑΟΚ) αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Εκτός αν προκύψει κατάρρευση Ξάνθης και Πανιωνίου μέχρι τα μέσα του δεύτερου γύρου.

Ήδη στη Νέα Σμύρνη δρομολογήθηκαν κάποιες παρενέργειες, με πρωταγωνιστή τον παράγοντα Ν. Ζαμάνη, ο οποίος προέβη σε απίστευτη καταγγελία σε βάρος του διαιτητή του αγώνα στην Τρίπολη. Κι εδώ που τα λέμε, επειδή πρόκειται για ομάδα «δευτεροκλασάτη», δεν είναι απίθανο να δούμε τον πέλεκυ του αθλητικού δικαστή να πέφτει ανελέητος στον σβέρκο της ιστορικής ομάδας…

Να κλείσω με δύο περιστατικά τα οποία επισήμαναν ότι η βία ποτέ δεν αποτέλεσε παρελθόν στους αγωνιστικούς χώρους. Πρώτα στο «Παπαχαραλάμπειο» της Ναυπάκτου, όπου η σύρραξη στον αγώνα του τοπικού Αστέρα με την ομάδα του Μεσολογγίου ήταν γενική (και με τραυματίες). Ακολούθησε το ίδιο βράδυ νέα σύρραξη μεταξύ κοριτσιών (!) σε αγώνα μπάσκετ του Πρωτέα Βούλας με τον Παναθηναϊκό, με μια παίκτρια των «πρασίνων» να ξεκινά τις γροθιές.

Πού είσαι, βρε Σταύρο Κοντονή, να βάλεις μια τάξη!

[email protected]


Σχολιάστε εδώ