Ετοιμάζεται νέα επιδρομή κατά των πολυτέκνων με το αφορολόγητο
Όσα βεβαίως δηλώνουν οι εκπρόσωποι της κυβερνήσεως ουδείς νοήμων πολίτης αυτής της χώρας τα υπολογίζει, όταν ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διατυμπάνιζε ότι δεν επρόκειτο να φέρει νομοσχέδιο με μείωση του αφορολογήτου κάτω των 9.100 ευρώ, αλλιώς θα παραιτείτο. Έφερε νομοσχέδιο με μείωση στα 8.636 ευρώ, πλην όμως ξέχασε τη δήλωση περί παραιτήσεώς του.
Η ΕΛΣΤΑΤ έχει ορίσει το όριο της φτώχειας στα 4.608 ευρώ. Αυτό το όριο προσαυξάνεται για τον έγγαμο χωρίς τέκνα κατά 50% για τη σύζυγο, κατά 30% για κάθε προστατευόμενο τέκνο ηλικίας μέχρι 14 ετών και κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο ηλικίας άνω των 14 ετών. Έτσι, ο πολύτεκνος με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα έχει ως όριο φτώχειας: Το παραπάνω ποσό των 4.608 ευρώ για τον εαυτό του, των 2.304 ευρώ για τη σύζυγό του, το ποσό των 1.382 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο του ηλικίας κάτω των 14 ετών και το ποσό των 2.304 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο του ηλικίας άνω των 14 ετών. Όταν, λοιπόν, ο πολύτεκνος έχει δύο τέκνα κάτω των 14 ετών και δύο άνω των 14 ετών το όριο της φτώχειας γιʼ αυτόν ανέρχεται σε 14.282 ευρώ (4.608 για τον ίδιο, 2.304 για τη σύζυγο, 1.382 x 2 για τα δύο τέκνα του κάτω των 14 ετών και 2.304 x 2 για τα δύο τέκνα του άνω των 14 ετών). Σε οποιαδήποτε μείωση του σημερινού αφορολογήτου είναι απολύτως βέβαιο ότι οι εμφανιζόμενοι ως διαπραγματευτές από ελληνικής πλευράς δεν πρόκειται να ζητήσουν το οποιοδήποτε αφορολόγητο να μην είναι κατώτερο του ορίου της φτώχειας για κάθε οικογένεια. Αυτό θα το πράξουν γιατί απλούστατα δεν τους ενδιαφέρει η οικογένεια και μάλιστα η πολύτεκνη.
Και η προηγούμενη συγκυβέρνηση δεν ενδιαφερόταν για την οικογένεια. Συνέβη δε επί της προηγουμένης συγκυβερνήσεως και το εξής περιστατικό: Ο γνωστός φοροτεχνικός κ. Ορέστης Σεϊμένης είπε στον τότε υπουργό Οικονομικών και τους αυλικούς του: «Καλά, θεσπίσατε να πληρώνει τον ίδιο φόρο, για το ίδιο ύψος εισοδήματος, αυτός που έχει 4, 7, 8, κ.λπ., προστατευόμενα τέκνα με τον άγαμο;». Η απάντηση που του δόθηκε ήταν: «Αυτό δεν το σκεφθήκαμε»! Δεν το σκέφθηκαν όταν ψήφιζαν τον νόμο. Τότε, που τους λέχθηκαν τα παραπάνω, γιατί δεν σκέφθηκαν να το διορθώσουν; Απλούστατα δεν τους ενδιέφερε, αφού είχαν στο στόχαστρο τους πολυτέκνους. Το ίδιο έπραξαν και πράττουν και οι σήμερα συγκυβερνώντες. Ούτε καν θα επικαλεσθούν τα όρια της φτώχειας. Το ζήτημα δεν είναι ότι θα συνεχίσουν να φορολογούν τον πολύτεκνο όπως τον άγαμο, αλλά το ζήτημα είναι ότι ούτε καν διαπραγματεύονται! Απλώς υπογράφουν ό,τι τους ζητηθεί προκειμένου να παραμένουν στην εξουσία. Σε τέτοιους τύπους αναθέτουν οι πολίτες να τους κυβερνούν.
Το γεγονός και μόνον ότι οι κυβερνώντες επαίρονται ότι χορηγούν χιλιάδες μερίδες φαγητό στους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα, ως να είμαστε στη γερμανική Κατοχή, αρκεί για να αντιληφθεί ο οιοσδήποτε σε ποιους έχει αναθέσει τη διακυβέρνησή του ο εμφανιζόμενος ως ο εξυπνότερος λαός του κόσμου! Ούτε μπορεί και η λεγομένη αξιωματική αντιπολίτευση να εγκαλέσει τη συγκυβέρνηση των συντρόφων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιʼ αυτήν την απαράδεκτη και αντισυνταγματική μεταχείριση των πολυτέκνων (και των λοιπών οικογενειαρχών), γιατί οι σύντροφοι θα τους απαντήσουν ότι ακολουθούν την ίδια πολιτική με τη δική τους!
Το ΣτΕ έχει αποφανθεί, σχετικώς με το άρθρο 21 του Συντάγματος, ότι πέραν της υποδείξεως στον κοινό νομοθέτη να λάβει μέτρα προστασίας του γάμου και της οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης οικογένειας, κατά την έννοιά τους διατυπώνεται και θετικός κανόνας δικαίου, δεσμευτικός για τον κοινό νομοθέτη, σύμφωνα με τον οποίο δεν είναι συνταγματικώς επιτρεπτή η καθιέρωση από τον φορολογικό νόμο δυσμενέστερης φορολογικής μεταχείρισης των εγγάμων, και μάλιστα των πολυτέκνων, έναντι των αγάμων, ως προς την υπαγωγή στον φόρο ή το ύψος του οφειλόμενου φόρου, όταν τελούν υπό τις αυτές συνθήκες εν σχέσει με το αντικείμενο της φορολογίας (βλ. Ολ. ΣτΕ 4912/1987, Ολ. ΣτΕ 1154/1983, ΣτΕ 910/1994 κ.λπ.). Αναζητούνται άνδρες.