Εταίροι μας συμπεριφέρονται με φοβικά σύνδρομα απέναντι στους πρόσφυγες

«Υπάρχουν εταίροι μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίοι συμπεριφέρονται με φοβικά σύνδρομα απέναντι στους πρόσφυγες», ανέφερε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες, μάλιστα, οι οποίες μας κατηγορούν ότι δεν φυλάμε τα θαλάσσια σύνορα, χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει θαλάσσια σύνορα».

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για έλλειψη αλληλεγγύης από την πλευρά ορισμένων χωρών, αν και η αλληλεγγύη είναι κανόνας απαράβατος για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η αλληλεγγύη είναι πλήρης κανόνας δικαίου και για τους πρόσφυγες», σημείωσε. «Υπάρχουν ορισμένοι εταίροι που δεν το καταλαβαίνουν. Θα τους δώσουμε να το καταλάβουν, για να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό μας και τη δημοκρατία μας», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Στο Προσφυγικό αναφέρθηκε ο κ. Παυλόπουλος και στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καλαμάτα, ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής. Στην αντιφώνησή του κατά το επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος της πόλης σημείωσε ότι παρά τις τεράστιες θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός μέσα στην κρίση, επιτελεί το καθήκον του απέναντι στον άνθρωπο, όπως ακριβώς διδάσκει ο πολιτισμός μας και το διεθνές δίκαιο. Κάλεσε δε τους ευρωπαίους να αφήσουν τα φοβικά σύνδρομα και «να συνταχθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί και αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία πρέπει να τη φέρουμε σε πέρας μαζί, αλληλέγγυοι».


Σχολιάστε εδώ