Εκβιάζει και παίζει με τη φωτιά ο Ερντογάν

Τον τελευταίο, όμως, καιρό έχει ανεβάσει τα… μποφόρ των απειλών του. Στόχος μόνιμος, η Ελλάδα και ό,τι είναι ελληνικό. Χτυπάει το… σαμάρι για να ακούσει ο… γάιδαρος. Πότε η Ευρωπαϊκή Ένωση και πότε η Αμερική, σήμερα του Τραμπ και προχθές του Ομπάμα. Χρησιμοποιεί τους τραγικούς πρόσφυγες με τα μικρά παιδιά τους, ακόμη και μωρά, για να πάρει ανταλλάγματα στη Συρία, όπου επιδιώκει να μην επιμείνουν στη δημιουργία κουρδικού κράτους (δύο είναι ο στόχος των μεγάλων), στο Αιγαίο και βέβαια στην Κύπρο, όπου απαιτεί όχι μόνο να νομιμοποιηθεί ο «Αττίλας» αλλά και να πάρει την ουσιαστική διακυβέρνηση.

Έφθασε στο σημείο να θέλει να αποφασίζει ο Άρειος Πάγος σύμφωνα με τις εντολές του. Θύμωσε που οι αρεοπαγίτες μας δεν του πρόσφεραν στο πιάτο τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, να τους… φάει για μεζέ… (*)

Και η αντίδρασή του ήταν να στείλει όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του με τις φρεγάτες του για βόλτα στα Ίμια. Κι όταν την άλλη μέρα πήγε –απόλυτα σωστά– ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι οι… ξύπνιοι γείτονες, να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών – ηρώων του Πολεμικού μας Ναυτικού, έγιναν έξαλλοι, απειλώντας με… «ατύχημα»! Και κάποιοι εθελόδουλοι δικοί μας, φοβητσιάρηδες, κατηγόρησαν τον Καμμένο γιατί η ενέργειά του αυτή θα μπορούσε να… θυμώσει τον Σουλτάνο και να έχουμε πόλεμο. Εκεί φθάσαμε… Τη βολή τους θέλουν και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο…

Τη σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός του, ο Γιλντιρίμ, ο οποίος βγήκε να αμφισβητήσει 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο μας, λέγοντας ότι «130 μικρά και μεγάλα κομμάτια βράχων στο Αιγαίο δεν… έχουν ούτε καν ταυτότητα και δεν είναι φανερό σε ποιον ανήκουν»! Έχουν, όμως, και παραέχουν ταυτότητα. Είναι ποτισμένα από τα γαλάζια νερά μας, από το αίμα των αγωνιστών μας, από τον ιδρώτα των ναυτικών μας και των κατοίκων των νησιών μας. Που κάθε μέρα είναι εκεί, δίπλα τους…

Τούτη η χώρα έχει γράψει Ιστορία όχι ως κατακτητής. Απόδειξη, οι πόλεις στην Ασία και στην Αφρική που έχουν το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το όνομά της είναι ταυτόσημο με την Ελευθερία. Και ποτέ δεν πρόδωσε την αξία του ανθρώπου, σεβάστηκε ακόμη και τους νεκρούς αντιπάλους. Έχει, όμως, αποδείξει και κάτι άλλο. Ότι μάχεται, παλεύει για ιδανικά και οράματα, που σήμερα, δυστυχώς, είναι είδος εν ανεπαρκεία γιατί έχει γίνει σημαία το χρήμα.

Απείλησε για «ατύχημα» στο Αιγαίο ο τούρκος πρωθυπουργός. Και ήδη… προπομπός του είναι η καθημερινή καταιγίδα παραβιάσεων, που έφθασαν την περασμένη Τετάρτη τις 138!

Σε λάθος διεύθυνση απευθυνθήκατε.

Εδώ συνεχίζουν να ανεμίζουν οι σημαίες που γράφουν «Ελευθερία ή θάνατος», «Νυν υπέρ πάντων ο αγών» και εκείνο που ασφαλώς θα θυμάστε, γιατί το βίωσαν οι πρόγονοί σας, «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Απάντηση, όμως, πήρε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, από την Καλαμάτα: «Με βάση την κληρονομιά μας, θα υπερασπιστούμε και εκείνο το οποίο μας ανήκει, όχι μόνο με την έννοια ενός Έθνους και Λαού της Ελλάδας αλλά και με την έννοια ενός Έθνους και Λαού που υπερασπίζεται και το ευρωπαϊκό όραμα και το ευρωπαϊκό ιδεώδες». Κάτι στο οποίο εσείς είστε απέναντι, κύριε Ερντογάν… Θέλετε να γκρεμίζετε, ακόμη και να δολοφονείτε.

(*) Την παρέμβαση της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών ζητάει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την απαίτηση της Τουρκίας να παραδώσει η Ελληνική Δικαιοσύνη τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς στα χέρια του Ερντογάν. Στην ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής: «Έχουμε την άποψη ότι με τη στάση της η Τουρκία επιχειρεί να πιέσει ανεπίτρεπτα το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας. Ζητούμε από τη Διεθνή Ένωση Δικαστών να εκτιμήσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και να προβεί σε ανάλογες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις». Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Σεβαστίδης και ο εφέτης Νικόλαος Σαλάτας.


Σχολιάστε εδώ