Για ελέω Θεού μονάρχη κατηγορεί τον Λεβέντη άλλο ένα στέλεχός του που έφυγε
Η απήχηση στην κοινωνία έχει περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό -στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό κινείται σταθερά κάτω του 3%-, ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να προκαλεί αισιοδοξία. Δεδομένου δε ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε κλίμα σκληρής πόλωσης, που πάντα αποβαίνει σε βάρος των μικρότερων κομμάτων, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει αν η Ένωση Κεντρώων θα καταφέρει να υπερβεί το όριο για την είσοδο στο Κοινοβούλιο.
Από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης κινείται ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη σημασία των αποχωρήσεων αλλά και την επιρροή των προσώπων που εγκαταλείπουν το κόμμα. Εξακολουθεί να πολιτεύεται χωρίς καμιά συγκεκριμένη στρατηγική και αναλώνεται σε… προβλέψεις για πρόωρες εκλογές και οικουμενικές κυβερνήσεις.
Ο τελευταίος, αλλά πιθανότατα όχι και ο έσχατος, που… έκλεισε πίσω του την πόρτα της Ένωσης Κεντρώων ήταν ο Π. Αβραμόπουλος, υποψήφιος με το κόμμα στην Αʼ Αθηνών, ο οποίος ήταν δεύτερος αναπληρωματικός στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Στην επιστολή που απέστειλε προς τον Β. Λεβέντη εξαπολύει δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του, ενώ προβαίνει σε σειρά καταγγελιών για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος. «Δεν υπάρχουν εκλεγμένα όργανα, εκτελεστική επιτροπή, πολιτική επιτροπή, πειθαρχικό, με απώτερο βεβαίως σκοπό να χειραγωγείτε το κόμμα και να αποφασίζετε μόνος σας κατά το δοκούν, ως ελέω Θεού μονάρχης», σημειώνει μεταξύ άλλων.
Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Αβραμόπουλος κατηγορεί τον κ. Λεβέντη ότι έχει μετατρέψει την Ένωση Κεντρώων σε «μονοπρόσωπη ατομική επιχείρηση», με σκοπό -όπως τονίζει- «να χτίσει πολιτικό προφίλ» στον απόγονό του Μ. Γεωργιάδη και να τον… «σπρώξει» σε θέση υπουργού σε περίπτωση που συσταθεί οικουμενική κυβέρνηση. Τέλος τον κατηγορεί ότι δεν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει προεκλογικά για εναλλαγή, ανά εξάμηνο, των βουλευτών.