Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Μέσω… tweet ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να διακόψει κάθε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση του παγκοσμίου φήμης πανεπιστημίου…

• Στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, και για δύο συνεχόμενες βραδιές, ο Δήμος Βερύκιος με τον Αντώνη Σρόιτερ φιλοξένησαν μερικούς από τους πρωταγωνιστές της νύκτας των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996. Την πρώτη βραδιά προσκεκλημένος ήταν ο ναύαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Εγκολφόπουλος, κυβερνήτης της φρε­γάτας «Αδρίας», που είχε την επιχειρησιακή αρχηγία των κινήσεων του Ελληνικού Στόλου εκείνη τη νύκτα. Τη δεύτερη βραδιά προσκε­κλημένοι ήταν δύο ναύτες της φρεγάτας «Αδρίας», οι οποίοι μίλησαν για όσα έζησαν τη νύχτα των Ιμίων.

Καθηλωτικός ο Γιάννης Εγκολφόπουλος περιέγραψε τις δραματικές ώρες της βραδιάς, ενώ τη δεύτερη βραδιά, όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τους δύο ναύτες τότε να περιγράφουν τα γεγονότα δάκρυσαν μαζί τους ακούγοντάς τους να λένε: «Για την πατρίδα μας και τη σημαία θα κάνουμε τα πάντα».

Ένα μεγάλο «μπράβο» στον Δήμο Βερύκιο, που επιμένει στον πατριωτισμό, κόντρα στα σημεία των καιρών…

• Τον Ιανουάριο του 2015, ύστερα από δωρεά της Μαριάννας Λάτση στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, παραδόθηκε ανακαινισμένο το πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκο­λογικούς ασθενείς.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ξεκινήσει να λειτουργεί…

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αποτελείται από έξι ορόφους, έχει δυναμικότητα 46 κλίνες και αποτελεί μέρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Το κέντρο στελεχώνεται από 36 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό με ετήσιες συμβάσεις, πέντε για­τρούς, διαθέτει ασθενοφόρο σε αναμονή, ενώ για την εξυπηρέτηση των ασθενών διατίθεται λεωφορείο που το συνδέει με το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» κάθε μισή ώρα.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όπως λένε στα χωριά μας…

• Ως πολύ θετικό βήμα χαρακτήρισε η ελληνίδα ερευνήτρια της NASA Ελένη Αντωνιάδου την ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να ιδρύσει την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία. «Έπρεπε να είχε υλοποιη­θεί δεκαετίες πριν, είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, για τη διεκδίκηση ερευνητικών πόρων και τη διασύνδεση με διεθνή κέντρα καινοτομίας», αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

Σχολιάζοντας αστεία σχόλια στα social media, προέτρεψε αυτούς που τα κάνουν «να κράζουν λιγότερο και να διαβάζουν περισσότερο», «είναι άλλο πράγμα η διαστημική υπηρεσία, άλλο η διαστημική βάση, άλλο η αστροναυτική βάση και άλλο η βάση εκτόξευσης πυραύλων», γράφει και προσθέτει τα hashtags #Κράζουμε Λιγότερο και #Διαβάζουμε περισσότερο.

• Γρουσούζικη αποδείχθηκε η συμμετοχή της Μπιλγκεχάν Μπουλ­μπούλ στην «βόλτα» στα Ίμια με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας. Μόλις γύρισαν συνελήφθη για συμμετοχή στο πραξικόπημα…

Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», η αντισμήναρχος ήταν η πρώτη γυναίκα υποψήφια για τη θέση του πτεράρχου.

Την επομένη συνέλαβαν και τον άνδρα της, ο οποίος είναι αντισμήναρχος και ήταν από τους αξιωματικούς που συντόνιζαν τις επιθέσεις των του­ρκικών μαχητικών στη Συρία.

Για πόσο ακόμα ο Σουλτάνος θα κυνηγάει πραξικοπηματίες…

• «Το διάταγμα είναι τρελό και μας κάνει να δείχνουμε ηλίθιοι», είχε δηλώσει ο ρεπουμπλικανός πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ηθοποιός Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, αναφερόμενος στην απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος, μέχρι πρότινος παρου­σιαστής του τηλεριάλιτι «The Apprentice», δήλωσε από μικροφώνου σε εκδήλωση στο Εθνικό Πρόγευμα Προσευχής, με παρόντες πολιτικούς και από τα δύο κόμματα, για τον Σβαρτσενέγκερ που τον διαδέχτηκε: «Είχαμε απίστευτη επιτυχία με το σόου ʽʽThe Apprenticeʼʼ και όταν ρίχτηκα στην κούρσα για την Προεδρία αναγκάστηκα να το εγκαταλείψω. Προσέλαβαν έναν σταρ του σινεμά για να με διαδεχτεί. Και είδαμε όλοι τι συνέβη, κατακόρυφη πτώση της τηλεθέασης, πλήρης καταστροφή. Θα προσευχηθώ για τον Άρνολντ και το κοινό του, εντάξει;».

Πληρωμένη απάντηση από τον «Εξολοθρευτή»:

«Ντόναλντ, έχω μια ιδέα: Γιατί δεν αλλάζουμε θέσεις μεταξύ μας; Οι άνθρωποι θα μπορούν και πάλι να κοιμούνται ήσυχοι».

• Τι κι αν όλη η Ελλάδα αγωνιά για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με τους Έλληνες να τρέχουν και να μη φτάνουν με αυτά που πληρώνουν σε φόρους και αυτά που ακούγεται ότι θα τους ζητήσουν επιπλέον…

Ο μόνος που δεν φαίνεται να αγωνιά είναι ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, που το βράδυ της Δευτέρας παρακολούθησε την επίσημη πρεμιέρα του μιούζικαλ «Mamma Mia».

Δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με τους συντελεστές της παράστασης Δέσποινα Βανδή, Άκη Σακελαρίου και Αλέξανδρο Μπουρδούμη.

• Δέκα χρόνια τώρα, οι λάτρεις του καφέ έχουν ένα απωθημένο. Να καταφέρουν να πιουν τον καφέ Kopi Luwak από αλεσμένους σπόρους καφέ που έχουν νωρίτερα φάει και… αφοδεύσει οι ελέφαντες της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, κατά τη διαδικασία της πέψης αλλά και της αφόδευσης οι σπόροι απο­κτούν αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά που τους κάνουν μοναδικούς! Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, αγρότες της Ταϊλάνδης ταΐζουν ελέφαντες με μπανάνες, ρύζι και σπόρους καφέ. Μετά το φα­γητό οι ελέφαντες αποβάλλουν τους σπόρους, με τους αγρότες να τους μαζεύουν και να κερδίζουν 10 δολά­ρια για 15 λεπτά δουλειά, όταν το ημερομίσθιο στην Ταϊλάνδη είναι 6 δολάρια.

Η εταιρεία Black Ivory Coffee έχει ως «υπαλλήλους» 27 ελέφαντες, με την προσδοκία να παράξουν 150 κιλά καφέ το 2017.

Ο Black Ivory Coffee πουλιέται 1.886 δολάρια το κιλό.

Not a bad business idea…

Ο επίμονος κηπουρός


Σχολιάστε εδώ