Έκρηξη αθλητικών έργων στον Πειραιά

Στα γήπεδα που θα κατασκευασθούν περιλαμβάνεται γήπεδο ποδοσφαίρου 11χ11 σε χώρο του δήμου στη διασταύρωση της λεωφόρου Θηβών και Φαλήρου, εκεί που παλιά ήταν το αμαξοστάσιο των ΚΤΕΛ, ένα γήπεδο ακόμα στο Σχιστό για να το χρησιμοποιεί ο Εθνικός, στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες για να γίνει γήπεδο του Εθνικού στον χώρο του ΣΕΦ, κι ένα σκοπευτήριο.

Τα υπάρχοντα γήπεδα που θα ανακαινισθούν είναι το «Θεμιστόκλειο», του Αγίου Διονυσίου, τα κλειστά γήπεδα μπάσκετ Καμινίων και «Π. Σαλπέας», το κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» και το ανοιχτό του μπάσκετ του Φοίνικα και του Πορφύρα. Για τα δύο τελευταία πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα ανακαινισθούν, μιας και το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) δεν δίνει έγκριση για να μην… πάθουν τίποτα τα Μακρά Τείχη! Τα γήπεδα λειτουργούν εδώ και 45 χρόνια και τα Τείχη δεν έπαθαν τίποτα, τώρα όμως, αν εκσυγχρονισθούν τα αποδυτήρια και αν μπει νέο ταρτάν για να μην… τσακίζονται τα παιδιά, που παίζουν στο τσιμέντο, τα Μακρά Τείχη θα… διαλυθούν! Κάπως έτσι σκέπτεται το ΚΑΣ και δεν δίνει άδεια για να γίνουν οι ανακατασκευές των δύο γηπέδων. Κάποιος πάντως θα πρέπει να… ψιθυρίσει στο ΚΑΣ ότι τα χρήματα για τα έργα στον Πορφύρα και τον Φοίνικα έχουν εγκριθεί κι αν δεν γίνουν τα έργα θα χαθούν. Το λέμε αυτό γιατί μʼ αυτό το σκεπτικό -ότι δηλαδή είχαν εγκριθεί τα χρήματα κι αν δεν γινόταν το έργο θα χανόταν- είχε δώσει άδεια να ολοκληρωθούν τα έργα για το τραμ, παρόλο που απʼ όπου περνούν οι γραμμές του είναι γεμάτο αρχαία… Ο δήμαρχος είπε ακόμα ότι ακόμα μια ευχάριστη εξέλιξη για τα αθλητικά δρώμενα του Πειραιά είναι υπό… εκκόλαψη και θα την ανακοινώσει προσεχώς, μόλις οριστικοποιηθεί.

***

• Από τις 24 μέχρι τις 28 Μαΐου θα γίνουν φέτος οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του θεσμού «Μέρες Θάλασσας». Όπως είπε ο δήμαρχος, ήδη γίνονται συσκέψεις κάθε βδομάδα για να προετοιμασθούν οι εκδηλώσεις που θα κάνει ο δήμος, οι οποίες φέτος φιλοδοξούν να είναι πιο εντυπωσιακές από κάθε άλλη φορά.

• Δύο απορριμματοφόρα οχήματα, από αυτά που έχει ως εφεδρικά ο Δήμος Πειραιά, θα παραχωρηθούν για πέντε μήνες στους Δήμους Σαλαμίνας και Κυθήρων για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων που έχουν, ιδίως, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σχετική απόφαση πήρε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου αντιδημάρχου Π. Καλογερόγιαννη.

• Θα προχωρήσουμε στην Τρούμπα όπως προχωράμε μέχρι σήμερα. Η περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία, μαζεύει κόσμο και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Θα στηρίξουμε τις όποιες προοπτικές ανάπτυξης έχει και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το status που έχει αποκτήσει στα ψυχαγωγικά δρώμενα όχι μόνο του Πειραιά αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και της Νότιας Αττικής. Την απάντηση αυτή έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά σε συμβούλους της αντιπολίτευσης, που του υπέδειξαν να περιορίσει τη δραστηριότητα των μαγαζιών που λειτουργούν στην Τρούμπα επειδή τελευταία έπεσαν κάποιοι πυροβολισμοί έξω από το μαγαζί του γνωστού ηθοποιού Μιχάλη Ιατρόπουλου.

• Οργανώνεται η αντιπολίτευση στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Δημοτικοί σύμβουλοι από τρεις διαφορετικές παρατάξεις βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τον Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής του συνδυασμού «Αναγέννηση», και συντονίζονται για να ασκούν πιο συγκροτημένη κριτική στον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο. Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες μέρες ένας άλλος δημοτικός σύμβουλος, ο Γιάννης Τσούτσας, από τον συνδυασμό του Κωνσταντινίδη εγκατέλειψε την παράταξη με την οποία είχε εκλεγεί και προσχώρησε στον συνδυασμό του Ζαχαρία Ζούπη.

• Ένας από τους πιο ακέραιους Πειραιώτες, που αφιέρωσε τη ζωή του στο καθήκον προς την οικογένειά του και την κοινωνία, ο Γιάννης Παπαντωνίου, έφυγε την περασμένη εβδομάδα για το μεγάλο ταξίδι. Η στήλη εύχεται στη σύζυγό του και τα εξαιρετικά παιδιά του να ζήσουν πολλά χρόνια και να τον θυμούνται με την αγάπη και τη στοργή που τους περιέβαλλε όσο ήταν στη ζωή.


Σχολιάστε εδώ