Ψαρεύει σε θολά νερά, ακόμα και στον… ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ περισσότερο δε καθώς διαπιστώνει ότι η Νέα Δημοκρατία ελάχιστα ωφελείται από τη συνεχιζόμενη και μεγάλη φθορά της κυβέρνησης, γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες διστάζουν ή είναι αρνητικοί στο να την εμπιστευτούν εκ νέου. Εξ ου και τα ποσοστά της παράταξης στις δημοσκοπήσεις παραμένουν καθηλωμένα (με την αναγωγή) πέριξ του 30%, κατά τι μεγαλύτερο από το ποσοστό που είχε στις προηγούμενες εκλογές. Στην Πειραιώς το αποδίδουν αυτό σε δύο κυρίως παράγοντες: Στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου στη συνείδηση των πολιτών και στο κυβερνητικό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα απορρίπτουν τις αιτιάσεις που διατυπώνονται και από «γαλάζια» στελέχη σχετικά με τη δυσπιστία των πολιτών, η οποία πιστεύουν ότι συνδέεται και με το γεγονός ότι η παράταξη δεν έχει ακόμη καταθέσει ένα συνολικό πακέτων προτάσεων που θα συγκροτούν μια εναλλακτική λύση για τη χώρα.

Σε μια προσπάθεια να σπάσει το τείχος της δυσπιστίας ο κ. Μητσοτάκης εντείνει προοδευτικά τα ανοίγματα καλώντας σε συστράτευση το σύνολο των πολιτών, ανεξάρτητα από πολιτικές ιδεολογίες και από την επιλογή που είχαν κάνει στις προηγούμενες εκλογές και υπό έναν κοινό σκοπό:

Την έξοδο της χώρας από τη κρίση. «Όλοι χρειάζονται για να έρθει η μεγάλη πολιτική αλλαγή», είναι η μόνιμη αποστροφή του σε όλες ανεξαιρέτως τις ομιλίες και τις δημόσιες δηλώσεις. «Θα είμαστε πάντα ανοιχτοί και φιλόξενοι σε αυτούς τους συ­μπολίτες μας που στις τελευταίες εκλογές δεν στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία και σήμερα έρχονται στις κομματικές εκδηλώσεις μας», ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του στο Περιστέρι. «Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές, σας θέλουμε χωρίς περιχαρακώσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Μακριά από εμένα κάθε ίχνος ρεβανσισμού», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια ομιλίας του στο Ναύπλιο ο κ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε… βέβαιος ότι μεταξύ των παρισταμένων ήταν και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων (!) και προέτρεψε τους Νεοδημοκράτες να τους υποδεχθούν με θέρμη.

Κι ενώ με την πολιτική των ανοιχτών θυρών ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να προσεγγίσει ψηφοφόρους από άλλους πολιτικούς χώρους, την ίδια στιγμή ορισμένες αποφάσεις (επιλογές) του λειτουργούν αποσυσπειρωτικά στη βάση των Νεοδημοκρατών. Η προσχώρηση στη νέα Δημοκρατία του Θ. Σκυλακάκη και των άλλων μελών της Δράσης, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους πολέμιους της παράταξης και στους υβριστές του Κ. Καραμανλή, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ενώ αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των Νεοδημοκρατών που δηλώνουν… αποφασισμένοι να απόσχουν από τις επόμενες εκλογές ή να δώσουν την ψήφο τους σε άλλο κόμμα.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να προδικάσει την τελική τους στάση, αν δηλαδή θα παραμείνουν σʼ αυτήν τη γραμμή ή την ύστατη ώρα θα επιστρέψουν στο «μα­ντρί» για το… καλό της παράταξης και της χώρας.


Σχολιάστε εδώ