Υπάρχουν λίρες…

Μέσα στο 2016 πολίτες εξαργύρωσαν 56.972 χρυσές λίρες, ενώ κάποιοι που προφανώς φοβούνται μήπως γυρίσουμε στη δραχμή και χάσουν τα λεφτά τους πήγαν και αγόρασαν 27.080 λίρες. Φυσικά, θα υπάρχουν και εκείνες οι λίρες που εξαργυρώθηκαν στη μαύρη αγορά, προφανώς γιατί ήταν από τα αδήλωτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011, λόγω της αβεβαιότητας (κυβέρνηση Παπαδήμου), η Τράπεζα της Ελλάδος πούλησε 146.867 χρυσές λίρες Αγγλίας και αγόρασε 122.686! Όμως το μεγάλο μπαμ έγινε το 2009, όταν ανακοινώθηκε επίσημα η χρεοκοπία μας και έπεσε πανικός. Τότε εξαργυρώθηκαν 316.143 χρυσές λίρες και αγοράστηκαν 180.493.

***

Όρους θέτει ο Θεοχάρης για να μπει στη ΝΔ

Ο Χ. Θεοχάρης θα είναι ενδεχομένως ο δεύτερος (μετά τον Ι. Φωτήλα) προερχόμενος από το Ποτάμι βουλευτής που σύντομα θα διαβεί την πόρτα του γραφείου του Κυρ. Μητσοτάκη. Και λέω ενδεχομένως διότι οι συζητήσεις που εξελίσσονται στο παρασκήνιο δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε οριστική συμφωνία. Μαθαίνω ότι η καθυστέρηση δεν έχει να κάνει με τις επιφυλάξεις ή τις αμφιβολίες από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, αλλά με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει ο ανεξάρτητος βουλευτής. Όροι και προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη θέση του στα ψηφοδέλτια της παράταξης στις επόμενες εκλογές αλλά και τη θέση του στην υπό τον κ. Μητσοτάκη κυβέρνηση. Όσο για τις πιθανές ενστάσεις που μπορεί να έχει με τη μεταγραφή η πλευρά Σαμαρά, στην Πειραιώς δεν δείχνουν ιδιαίτερη ανησυχία. Όπως αγνόησαν τους Καραμανλικούς στην περίπτωση του Θ. Σκυλακάκη, το ίδιο θα πράξουν και με τον κ. Θεοχάρη.

@ Ένα βίντεο με απόσπασμα από παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξη (Star) του Κυρ. Μητσοτάκη κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου. Τι ακριβώς περιέχει και προκαλεί τέτοιο ενδιαφέρον; Εμφανίζει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να δηλώνει σε έντονο ύφος ότι δεν προτίθεται να κινηθεί με… ποδοσφαιρικούς όρους, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να πάρει βουλευτές ή στελέχη από άλλα κόμματα. Στοιχηματίζω ότι το συγκεκριμένο βίντεο θα γίνει viral το επόμενο διάστημα, καθότι, όπως μαθαίνω, οι… μεταγραφές βουλευτών ή στελεχών από άλλα κόμματα θα συνεχιστούν. Μετά τους Θ. Σκυλακάκη και Ι. Φωτήλα εννοώ…

@Από τη Νέα Δημοκρατία επιμένουν ότι η μεταγραφή του βουλευτή Ι. Φωτήλα δεν είναι μονό θέμα εντυπώσεων αλλά και ουσίας, πέραν του ότι με την προσχώρησή του η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αριθμεί πλέον 76 μέλη, έχει καλό όνομα στην εκλογική του περιφέρεια, την Αχαΐα, αντιμετωπίζεται με σεβασμό από την τοπική κοινωνία και προέρχεται από παλαιά πολιτική οικογένεια (σ.σ.: Ο πατέρας του διετέλεσε υφυπουργός στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρ. Παπανδρέου) κ.λπ. Για την εξαγωγή συνολικών (σφαιρικών) συμπερασμάτων σημειώνω ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ο κ. Φωτήλας είχε πάρει 2.093 ψήφους από τις 9.916 που είχε πάρει συνολικά το Ποτάμι στην Αχαΐα. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου (2015), που έγιναν με λίστα, το Ποτάμι έχασε το μισό σχεδόν της δύναμής του – έπεσε στις 5.405 ψήφους. Αναλογικά, υποθέτω, θα μειώθηκαν και οι υποστηρικτές του κ. Φωτήλα.


Σχολιάστε εδώ