Το μπάσκετ επιστρέφει!

Καλώς ή κακώς, η νέα περίοδος λατρείας της καλαθόσφαιρας στην εντοπία μπορεί να σχετίζεται με μια… νέα «ανακάλυψη της Αμερικής», αφού τα μαγικά κόλπα και γενικά το εκτυφλωτικό ταλέντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ έχουν κερδίσει για τα καλά το ενδιαφέρον μας και υποχρεώνουν κανάλια και Τύπο (ηλεκτρονικό και παραδοσιακό) να υποκλίνονται στο φτωχόπαιδο από τα Σεπόλια, που ήδη επιλέχτηκε για το All Star Game.

Ρίχνοντας μια ματιά στα στιγμιότυπα της τηλεκάλυψης των αγώνων από τα «δεύτερα» κανάλια της ΕΡΤ διαπίστωσα ότι οι εξέδρες είναι γεμάτες, στα κλειστά δε της περιφέρειας δεν πέφτει καρφίτσα (Αμαλιάδα, Κύμη, Λαύριο κ.λπ.). Φτάσαμε στο σημείο να δημιουργείται θεματάκι επειδή δεν γέμισε το ΟΑΚΑ (έμειναν κάποια εισιτήρια αδιάθετα) την περασμένη Τρίτη, με το τσουχτερό κρύο, όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την παραπαίουσα εφέτος Μπαρτσελόνα.

Και πάλι, το κοντράστ με την πληρότητα του… προπολεμικού (και υπερβολικά μικρού σε χωρητικότητα) γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας υποχρεώνει τον Γιαννάκη Αλαφούζο να υποκλιθεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο… Ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο βιώνει μια από τις χειρότερες -εισπρακτικά- σεζόν των τελευταίων χρόνων και σίγουρα τη χειρότερη της αποτυχημένης Παναθηναϊκής Συμμαχίας, σε αντίθεση με την ΚΑΕ που σκίζει, αν και χωρίς τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη και τον Ομπράντοβιτς…

Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό, μολονότι η σύγκριση είναι κάπως δύσκολη. Το «Καραϊσκάκης», με τα 19.000 μέσο όρο εισιτήρια (σε χωρητικότητα 33.500), έχει να αντιμετωπίσει το συνήθως κατάμεστο γειτονικό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκεί όπου οι ήρεμοι οπαδοί αποτελούν εδώ και καιρό την πλειοψηφία σε βάρος των οργανωμένων, (Θύρα 7 κ.λπ.), που πριν από λίγα χρόνια αποτελούσαν την ντροπή του «Θρύλου» (ποιος ξεχνάει τα βαρβάτα επεισόδια και τις αλητείες στα ντέρμπι, μέχρι σιφώνια ξήλωναν τα καλόπαιδα επί Κόκκαλη…)

Θα μου πείτε: Δικαίως το μπάσκετ παίρνει τη ρεβάνς από το ποδόσφαιρο, διότι είναι περισσότερο θεαματικό και λιγότερο… ύποπτο σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα. Ο ισχυρότερος, κατά τεκμήριο, θα νικήσει. Και βέβαια τα στοιχήματα δεν έχουν μέχρι τώρα αγκαλιάσει ασφυκτικά το άθλημα, χάρη στην πολύ μεγάλη δυσκολία με το χάντικαπ (ή αβαντάζ) των πόντων. Σκέφτεστε οι μάγκες του στοιχήματος να ανακαλύψουν, να καθιερώσουν και να προσφέρουν στο κοινό νέα πονταρίσματα, με «ημίχρονο-τελικό» και λοιπά πικάντικα κόλπα που κολάζουν και ραβίνους;

ΥΓ.: Η στήλη συγχαίρει έναν διεθνή ποδοσφαιριστή από μεσσηνιακό χωριό, που κατάφερε όχι μόνο να καθιερωθεί στο ζόρικο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Γερμανίας, αλλά να σαρώσει σε σχετικό γκάλοπ τους λοιπούς υποψήφιους για τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού στην Μπουντεσλίγκα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, σοβαρός, εργατικός και μεθοδικός στη δουλειά του, αποτελεί αυτήν την περίοδο τον καλύτερο πρεσβευτή μας στην Ευρώπη. Και είναι -όπως πληροφορούμαι- και έξοχος οικογενειάρχης. Εύγε!

[email protected]


Σχολιάστε εδώ