Στη γωνία περιμένει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον η ακυβερνησία που θα προκληθεί με την είσοδο πολλών κομμάτων στη Βουλή, αλλά κυρίως ο κίνδυνος να αναχθεί σε ρυθμιστικό παράγοντα για την πολιτική σταθερότητα της χώρας ένα, π.χ., μειονοτικό κόμμα που θα ελέγχεται από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής…

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ορθή επισήμανση του Β. Λεβέντη για τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια παρέμβαση στον εκλογικό νόμο (και παρά το γεγονός ότι αφορά και το κόμμα του μια τέτοια ρύθμιση), ο πρώτος που έσπευσε να κάνει δήλωση και να διαμαρτυρηθεί ήταν ο Αλί Τσαβούς του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ.

***

Φλερτ εν όψει Προεδρίας…

Δεν πέρασαν απαρατήρητα τα καλά λόγια που είπε για τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών της Κύπρου κ. Γ. Λιλλήκα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού όσον αφορά την υπεύθυνη στάση του στη Γενεύη.

Χωρίς να προδιαγράφεται επισημοποίηση αυτού του «φλερτ», θα πρέπει να αναμένονται πολλές καραμπόλες μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και θα αρχίσει ουσιαστικά η προεκλογική καμπάνια για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου Φεβρουαρίου. Και να θυμίσουμε ότι ο κ. Λιλλήκας πριν βρεθεί στο πλευρό του Τ. Παπαδόπουλου ως υπουργός Ενέργειας και κατόπιν Εξωτερικών είχε συνεργασθεί με το ΑΚΕΛ.

***

Γιατί δεν τα ψάλλουν στον Ράμα;

Ας μη γελοιοποιούμε τα πάντα: Ο αλβανικός εθνικισμός δεν αντιμετωπίζεται με το να περάσουν στρατοδικείο οι πέντε νεαροί Αλβανοί στην καταγωγή έλληνες πολίτες που σχημάτισαν με τα δάκτυλα το σύμβολο του αλβανικού έθνους, τον αετό. Εάν η έρευνα αποδείξει ότι πράγματι οι νεαροί είναι μέλη κάποιας οργάνωσης που απειλεί την εθνική ασφάλεια ή προσβάλει τα εθνικά σύμβολα, τότε να παραπεμφθούν και να τιμωρηθούν. Σταθερά προσανατολισμένοι εναντίον του αλβανικού εθνικισμού πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Πουθενά δεν προβλέπεται ως προϋπόθεση της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας η άρνηση της εθνικής καταγωγής του ενδιαφερόμενου.

• Εξάλλου, φανταστείτε τι θα συνέβαινε στον σύγχρονο κόσμο, εάν, για παράδειγμα, οι Αμερικανοί αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο, π.χ., τον ναύαρχο Σταυρίδη, που δηλώνει την ελληνική καταγωγή του, ή τα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ, τα οποία μόλις προ ημερών συνάντησε ο κ. Καμμένος, μιλώντας για την ελληνική καταγωγή τους και το πώς θα βοηθήσουν την Ελλάδα.

• Συνεπώς, οι υπερβολές για την ανάγκη των τηλεοπτικών δελτίων και εκπομπών απλώς ακυρώνουν κάθε προσπάθεια ενσωμάτωσης και ομαλής ένταξης των Αλβανών που δημιούργησαν οικογένειες πριν από 20-25 χρόνια στην Ελλάδα και δικαιωματικά απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια…

Και πριν στρέψει τα βέλη του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εποχή Σημίτη για την ελληνοποίηση Αλβανών, γιατί δεν ζητά στοιχεία από την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ώστε να ενημερωθεί για τον αριθμό των Αλβανών, και όχι μόνον, που έχουν λάβει την ελληνική ιθαγένεια τα τελευταία δύο χρόνια;

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι το θέμα δεν είναι αυτό.

Και, τελικά, εάν κάποιος υπουργός ή η κυβέρνηση θέλουν να φράξουν τον δρόμο στον αλβανικό εθνικισμό, ας το κάνουν απευθυνόμενοι στα Τίρανα και στον Έντι Ράμα. Εκτός εάν ο κ. Ράμα είναι πολύ σκληρός για τα δόντια τους… Μέχρι τότε καλύτερα να είναι ψύχραιμοι και να αντιμετωπίζουν χωρίς κραυγές και απειλές φαινόμενα όπως αυτό των νεοσυλλέκτων, οι οποίοι, καλώς ή κακώς, είναι έλληνες πολίτες και πρέπει να τιμωρηθούν μόνο εάν διαπιστωθεί πραγματικό αδίκημα.

• Την 26η επέτειο από την ίδρυση της Ομοσπονδίας «Τσαμουριάς» γιόρτασε το Κόμμα των Τσάμηδων PDIU με ομιλία του αρχηγού του Σχπετίμ Ιντρίζι, ο οποίος υποσχέθηκε ότι την «υπόθεση της ʽʽΤσαμουριάςʼʼ θα τη φθάσουμε στο τέλος της». Όπως είπε ο κ. Ιντρίζι, «γνωρίζουμε τη δύναμή μας, γνωρίζουμε τον δρόμο μας και η Ομοσπονδία της ʽʽΤσαμουριάςʼʼ», με την υποστήριξη όλων των Αλβανών, θα βρει τη λύση για το τσαμικό ζήτημα». Ο κ. Ιντρίζι μάλιστα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νέες πρωτοβουλίες και μία από αυτές είναι η συλλογή δείγματος DNA από συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους στην «Τσαμουριά» και κατόπιν συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής. Αν αντιλαμβανόμαστε ορθά, επιχειρείται ένας συμψηφισμός με τους έλληνες στρατιώτες πεσόντες του αλβανικού μετώπου, ώστε κατόπιν να ζητηθεί από τους Αλβανούς, ως αντάλλαγμα για τη λειτουργία των δύο νεκροταφείων, η λειτουργία νεκροταφείων για τους… πεσόντες Τσάμηδες στη Θεσπρωτία…

• Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να προσεγγίσει και να αντιμετωπίσει τα σοβαρά ζητήματα που άπτονται της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, καθώς αναζητείται μια δύσκολη ισορροπία μεταξύ των ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου και των ακραίων με τους οποίους συμπλέει στην περιοχή και των διεθνιστών Συριζαίων και των κατευθυνόμενων από το προξενείο ψηφοφόρων, που είναι αυτοί όμως που πρόσφεραν τις τρεις μειονοτικές έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο Διδυμότειχο ορίσθηκε πρόσφατα τοποτηρητής ο Οσμάν Χαζμά…

• Χωρίς να υπάρχει θέμα οικογενειακής ευθύνης, με δεδομένο όμως ότι οι οικογενειακοί δεσμοί στη μειονότητα είναι στενοί, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά το γεγονός ότι ο Οσμάν Χαζμά είναι ανιψιός του Οζκάν Χουσεΐν, που είναι ο ιδρυτής του Κέντρου Ερευνών «Δυτικής Θράκης» (BATTAM), που εδρεύει στη Γερμανία και προωθηθεί την ανεξαρτητοποίηση της «Δυτικής Θράκης» με τη στήριξη του τουρκικού βαθέως κράτους! Αλλά και ο παππούς του Οσμάν Χαζμά, αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες που μας έφθασαν, είχε δωρίσει στο τουρκικό κράτος το ακίνητο του σημερινού Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή!

Ο θείος του, Οζκάν Χουσεΐν, φέρεται να έχει δεσμούς με τις κρατικές υπηρεσίες στην Τουρκία, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες πόζαρε αγκαλιά με τον τούρκο ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου, με φόντο τη σημαία του «ανεξάρτητου κρατιδίου της ʽʽΔ. Θράκηςʼʼ»!

Και ενώ γίνεται προεργασία για αλλαγές στις μουφτείες, από τους γνωστούς κύκλους εξαπολύεται μια ακόμη επίθεση με στόχο τα πρόσωπα και τους θεσμούς των μουφτειών.

Η τουρκόφωνη εφημερίδα «Μιλλέτ» της Ξάνθης, με άρθρο του Φεϊζουλάχ Χασάνκαγια που έχει τίτλο: «Οι κίβδηλοι μουφτήδες που έχουν προδώσει το έθνος και τη θρησκεία τους», καταφεύγει και σε απειλές εναντίον των μουφτήδων:

• «Τα πασίγνωστα αυτά άτομα, που έχουν προδώσει τις εθνικές θρησκευτικές αξίες της τουρκικής κοινότητας ʽʽΔυτικής Θράκηςʼʼ, δεν έχουν την άδεια και την ευθύνη να εκπροσωπούν αυτήν την κοινότητα ούτε σε διεθνές ούτε σε εθνικό επίπεδο. Αυτός ο όχλος, που, μη αρκούμενος στο ότι πούλησε τον τουρκισμό του, μιμείται τους αφέντες του αρνούμενος τον τουρκισμό μας, δεν μπορεί να έχει λόγο εξ ονόματός μας.

• Οι σατανικές αποφάσεις που παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες και σε σκοτεινά δωμάτια μπορεί να δίνονται στα γνωστά άτομα, αλλά η τουρκική μειονότητα ʽʽΔυτικής Θράκηςʼʼ δεν είναι ποτέ δυνατόν να δεχτεί οποιαδήποτε προεπιλογή ή μέτρο το οποίο αντιτίθεται στην ιστορία και τον πολιτισμό της…».

• Το κήρυγμα μίσους στη Θράκη δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο από τη χειραγώγηση της μειονότητας, εκφοβισμό της ίδιας της Πολιτείας και προώθηση του τουρκισμού στη Θράκη, με όχημα βεβαίως την επιχείρηση νομιμοποίησης των ψευδομουφτήδων μέσω του ευτελισμού και ακύρωσης των νόμιμων μουφτήδων. Και σε αυτό το έργο η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να απαντήσει συντεταγμένα και όχι με βάση τα κομματικά και εκλογικά προσδοκώμενα οφέλη…

Ο εξωφρενικός
[email protected]


Σχολιάστε εδώ