Πάει για συνέδριο τον Ιούνιο η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Πάντως η Φώφη Γεννηματά επιμένει ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και κοινή συμπόρευση όλων των δυνάμεων του χώρου, συμπεριλαμβανομένων του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού και της κίνησης των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ (Άν. Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης, Γ. Ραγκούσης).

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να συμπορευθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου, χωρίς όμως ατέρμονες συζητήσεις.

Πάντως η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η επικεφαλής της Φώφη Γεννηματά έκαναν ένα ακόμα βήμα προ­κειμένου να υπάρξει συνεννόηση και συμπόρευση με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, που δείχνει όμως -τουλάχιστον για την ώρα- ότι δεν επιθυμεί τη συμπόρευση με τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Συγκεκριμένα, προτείνει, στο όνομα της κοινής συμπόρευσης, να γίνει πρώτα η εκλογή νέου επικεφαλής από τη βάση και μετά να προχωρήσουν όλες οι δυνάμεις σε κοινό συνέδριο. Η πρόταση αυτή όμως έμεινε μετέωρη, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι δείχνουν να την παρακάμπτουν.

Πάντως, αν ο κ. Θεοδωράκης ανταποκριθεί αυτήν τη φορά στην πρόσκληση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Φώφης Γεννηματά και προσέλθει σε διάλογο, τότε θα στηθούν κάλπες για ανάδειξη νέου αρχηγού κοντά στο Πάσχα και θα ακολουθήσει αμέσως μετά το συνέδριο.

Στο μεταξύ, η Φώφη Γεννηματά φρόντισε να στείλει μήνυμα και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά την κατάθεση της διαφωνίας του επί της συμπόρευσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ερωτηθείσα πώς βλέπει τη συνύπαρξη των δύο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περιέγραψε το ΠΑΣΟΚ ως έναν ιστορικό χώρο, με διαδρομή και διαστάσεις που υπερβαίνουν τα πρόσωπα, τα οποία πάντως η ίδια τιμά. «Έχουμε μνήμη και κρίση και αναγνωρίζουμε την προσφορά αλλά και τα λάθη όλων. Διαφωνίες δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Όμως έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να κοιτάξουμε μπροστά. Η όποια συνύπαρξη έχει νόημα με τη ματιά στο αύριο», επισήμανε η Φώφη Γεννηματά.


Σχολιάστε εδώ