Οι κυβερνήσεις… έχασαν τις τράπεζες!

Τρανή απόδειξη, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία –όπως αποκαλύφθηκε– δίνονταν με εγγύηση τον… αέρα.

Σε αυτήν την κατάσταση τα έξω αφεντικά, μέσω των Μνημονίων, έβαλαν τέλος. Όπως και στην παντοδυναμία των μεγαλομετόχων, αν έχουν απομείνει… Και το λέει ξεκάθαρα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Επισημαίνει συγκεκριμένα:

«Σήμερα, μετοχικά δεν υπάρχει τράπεζα που κά­ποιος ιδιώτης να έχει σημαίνουσα συμμετοχή, οι διοικήσεις έχουν διακριτό ρόλο από τους μετόχους, ενώ η οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση έχει περιοριστεί στο ελάχιστο συγκρινόμενη με το παρελθόν»!

Θέλουν ασυλία…

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των «κόκκινων» (επιχειρηματικών) δανείων, ο κ. Καραβίας τόνισε ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει, όμως υπάρχουν ακόμη ανοικτά θέματα, με σημαντικότερο την ασυλία των τραπεζικών στελεχών που θα υπογράψουν. Είπε συγκεκριμένα ότι απαιτείται «παροχή νομικής κάλυψης σε στελέχη τραπεζών που έχουν την ευθύνη αναδιαρθρώσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων».


Σχολιάστε εδώ