Η ιστορία του Πώποτα είναι διδακτική για εκείνους που πάνε να στήσουν σήμερα ΜΜΕ-παπαγαλάκια

Ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες δημοκρατικές εφημερίδες, με πολύ μεγάλη ισχύ, όχι μόνο στη Θεσσαλία, που επηρέαζε τις εκλογικές αναμετρήσεις, γιʼ αυτό και όλοι οι τότε κορυφαίοι πολιτικοί ήθελαν να έχουν τη στήριξή της.

Διευθυντής και ιδιοκτήτης μέχρι και τη δεκαετία του ʼ80 ήταν ο Αλ. Μέρος και μετά το ʼ90 ανέλαβε ο ανιψιός Θανάσης Πώποτας.

Τα τότε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ έπεισαν τον Πώποτα να κατέβει στην Αθήνα και να τον κάνουν… Λαμπράκη. Μάλιστα, είχε απευθείας επαφές με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Με δάνεια που πήρε από την Εθνική Τράπεζα έβγαλε σε πρώτη φάση την εφημερίδα «Ελεύθερη Γνώμη» και στη συνέχεια την απογευματινή εφημερίδα «Ειδήσεις», που από πλευράς δημοσιογράφων είχαν όλο πρώτα ονόματα.

Δεν πέρασε, όμως, πολύς καιρός και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Και εκείνοι που τον έφεραν από τον Βόλο τον εγκατέλειψαν. Δεν απα­ντούσαν στα τηλέφωνα. Και στο τέλος βρέθηκε στον Κορυδαλλό, με πολυετείς ποινές φυλάκισης. Έφυγε από τη ζωή το 2008.

Κάτι ανάλογο προσπαθούν να στήσουν τώρα στελέχη του στενού κύκλου του Μαξίμου. Μόνο που τέτοιες απόπειρες στον χώρο των ΜΜΕ δεν είναι εύκολο να επιτύχουν. Γιατί αυτός που δίνει το… οξυγόνο, ο αναγνώστης… μυρίζεται από μακριά κάθε αλλαγή στη γραμμή και σταματάει να αγοράζει την εφημερίδα.


Σχολιάστε εδώ