Έχουν ευθύνες η Τράπεζα της Ελλάδος και οι δικαστικές αρχές για το φαινόμενο Σώρρα

Ο βουλευτής, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ζητά να πληροφορηθεί αν η κεντρική τράπεζα της χώρας μας έπραξε τα δέοντα για να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις και κατευθύνσεις στον ελληνικό λαό και αν το αρμόδιο υπουργείο έκανε τις δέουσες ενέργειες για την προστασία του ελληνικού λαού από τις ψεύτικες υποσχέσεις του Σώρρα.

Επίσης, ο κ. Παναγούλης ζητά να πληροφορηθεί αν ζητήθηκε από το υπουργείο η δικαστική συνδρομή των αμερικανικών και καναδικών αρχών προς διερεύνηση της υποθέσεως. Εάν όχι, για ποιον λόγο δεν ζητήθηκε και πότε σκοπεύει το αρμόδιο υπουργείο να ζητήσει δικαστική συνδρομή και κάθε άλλη δυνατή βοήθεια και υποστήριξη, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διακρατικές συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Ελλάδας; «Ασκήθηκε αναίρεση», ρωτά ο κ. Παναγούλης, «κατά της με αριθμό 67650/2013 δικαστικής απόφασης του Ηʼ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων από τους προβαλλόμενους ισχυρισμούς του Αρτέμιου Σώρρα και των συνεργατών του στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ (ή και αλλού); Μετά την έκδοση της άνω απόφασης, ζήτησε το υπουργείο, ως όφειλε, να διεξαχθεί αυτεπάγγελτη έρευνα για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του φαινομένου, κοινωνικών αναταραχών και την προστασία των ελλήνων πολιτών;».

Καταλήγοντας ζητά να κατατεθεί οποιοδήποτε έγγραφο (εξώδικο ή άλλο δημόσιο έγγραφο) του Αρτέμιου Σώρρα ή τρίτου που αφορά την υπόθεση αυτή και τους ισχυρισμούς του Αρτέμιου Σώρρα και των συνεργατών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό περί δυνατότητας διάσωσης και εξόφλησης του ελληνικού δημόσιου εξωτερικού χρέους.


Σχολιάστε εδώ