Άλλα λέει ο Τσακαλώτος κι άλλα ο Χουλιαράκης

Η αναφορά Μοσκοβισί (απάντηση στην ερώτηση του ευρωβουλευτή Χρυσόγονου) σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια και ο υπαινιγμός ότι είχε τη συμφωνία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης από τον Μάιο του 2016 λειτούργησε ως θρυαλλίδα.

Μπροστά στο ναυάγιο του Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου και τις απαιτήσεις των δανειστών αμφότεροι οι Καππαδόκες του οικονομικού επιτελείου νιώθουν ότι μπορεί να είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι αυτής της περιπέτειας. Μάλιστα, φαίνεται ότι έχουν τελείως διαφορετική άποψη για τη διαχείριση της κατάστασης. Ο κ. Χουλιαράκης φέρεται να πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποβαθμίσει το Eurogroup. Αντίθετα, και με το δεδομένο της έκθεσης του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους και τη στασιμότητα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Τσακαλώτος πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταγγείλει τη στάση των «θεσμών» και να τους φέρει ενώπιον των ευθυνών τους.

Ο υπουργός Οικονομικών μοιάζει να χρεώνει στον αναπληρωτή του ελλιπή ή και λανθασμένη ενημέρωση της κυβέρνησης για τα τεκταινόμενα στο EuroWorking Group αλλά και στη μεταφορά του συνολικότερου κλίματος της διαπραγμάτευσης.

Το οικονομικό επιτελείο είναι μια ωραία ατμόσφαιρα.


Σχολιάστε εδώ