O τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις η Δράση είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι, με «σημαία» την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, συμβάλλοντας με τις περιορισμένες έστω δυνάμεις της στην επιτυχημένη προσπάθεια του Στ. Θεοδωράκη να υπερβεί το όριο του 3% και να είναι στη Βουλή. Ο δε επικεφαλής της Θ. Σκυλακάκης είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η προσχώρηση της Δράσης στη Νέα Δημοκρατία, αν και δεν ήταν κάτι που εξέπληξε την ηγεσία του Ποταμιού, καθώς θεωρείτο θέμα χρόνου, ενίσχυσε το κλίμα απογοήτευσης και ανησυχίας που επικρατεί καιρό τώρα στο εσωτερικό του κόμματος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον κ. Θεοδωράκη, που βλέπει τους βουλευτές να… εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλον και την απήχηση του κόμματος σε σταθερά φθίνουσα πορεία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η συνεργασία με άλλα κόμματα αποτελεί μονόδρομο. Ωστόσο, μετά το (νέο) «όχι» στην ούτως ή άλλως χαλαρή πρόσκληση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι εναλλακτικές λύσεις που έχει ο κ. Θεοδωράκης είναι η… εξής μία: Η εν εξελίξει πολιτική κίνηση των τριών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Ραγκούσης).

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει παραδεχθεί ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή μαζί τους, ωστόσο το ερώτημα που τίθεται από πολλές πλευρές είναι το κατά πόσο η προσπάθεια των «3» θα πάρει σάρκα και οστά και πολύ περισσότερο αν θα φτάσει μέχρι τις επόμενες εκλογές. Σε διαφορετική περίπτωση το μέλλον προδιαγράφεται αμφίβολο, αν όχι ζοφερό. Ορισμένοι εκτιμούν ότι αν κλείσουν όλες οι πόρτες, δεν αποκλείεται ο κ. Θεοδωράκης να αναζητήσει καταφύγιο στη Νέα Δημοκρατία και ο Θ. Σκυλακάκης να λειτουργήσει ως προπομπός. Κατʼ επανάληψη στο παρελθόν ο ίδιος έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο έτσι που αλλάζουν τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό, όλα πρέπει να θεωρούνται ανοιχτά.


Σχολιάστε εδώ