8 εκατ. άτομα τον χρόνο θα πεθαίνουν από το κάπνισμα το 2030!

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον καπνό προβλέπεται να αυξηθεί σταδιακά από περίπου 6 εκατομμύρια θανάτους τον χρόνο σε περίπου 8 εκατομμύρια θανάτους τον χρόνο το 2030, με πάνω από 80% των θανάτων αυτών να συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος», αναφέρει η έρευνα χαρακτηριστικά. «Περίπου 80% των καπνιστών ζουν σε τέτοιες χώρες και παρότι το ποσοστό ατόμων που καπνίζουν στην παγκόσμια κοινότητα μειώνεται, ο συνολικός αριθμός καπνιστών παγκόσμια ανεβαίνει», προσθέτει.

«Το οικονομικό κόστος αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική πορεία του και παρότι οι κυβερνήσεις έχουν τα εργαλεία να μειώσουν τους θανάτους που συνδέονται με τον καπνό άμεσα και έμμεσα, οι περισσότερες δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά», αναφέρει η έκθεση των 688 σελίδων.

«Οι κυβερνητικές ανησυχίες ότι ο έλεγχος του καπνού θα φέρει αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις δεν δικαιώνονται από τα στοιχεία. Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη, (και) η ώρα της δράσης είναι το εδώ και τώρα», προσθέτει.

«Οι φτηνές και αποτελεσματικές πολιτικές συμπεριλαμβάνουν την αύξηση φόρων και τιμών του καπνού, περιεκτικές πολιτικές κατάργησης του καπνίσματος, πλήρη απαγόρευση του μάρκετινγκ των εταιρειών καπνού και εμφανείς οπτικές ετικέτες προειδοποίησης για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία», καταλήγει η έρευνα.


Σχολιάστε εδώ