Όλα πάνε μια χαρά…

Οι 8 δισεκατομμυριούχοι είναι: ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, με 75 δισ., ο Αμάθιο Ορτέγκα, ιδρυτής της Intex, μητρικής της Zara, με 67 δισ., ο Ουόρεν Μπάφετ, μεγαλύτερος μέτοχος της Berkshire Hathaway, με 60,8 δισ., ο Κάρλος Σλιμ, ιδιοκτήτης του Grupo Carco, με 50 δισ., o Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και Ceo της Amazon, με 45,2 δισ., ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής και Ceo του Facebook, με 45 δισ., ο Λάρι Έλισον, ιδρυτής και Ceo της Οracle, με 44 δισ., και o Μάικλ Mπλούμπεργκ, ιδιοκτήτης του Bloomberg, με 40 δισ.

Αυτή είναι η πρόοδος που πέτυχε ο πλανήτης με τους κουστουμάτους, τους… εξευγενισμένους και… παραμορφωμένους Ινδιάνους…

• Την ίδια στιγμή, εδώ στην Ελλάδα τη διετία 2015 – 2016 άλλα 105.000 λουκέτα μάς χρειάστηκαν! Το 2016 οι διαγραφές επιχειρήσεων πέτυχαν… αύξηση 14%!

• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών τον περασμένο Νοέμβριο ανήλθαν στα 94,2 δισ. ευρώ, κάτι… ψιλοπράγματα, δηλαδή, άνευ σημασίας. Το δε κράτος μας συνεχίζει να είναι μπαταχτσής. Χρωστάει στην Αγορά κάτι… πενταροδεκάρες, μόλις 5,6 δισ. ευρώ.

• Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν, δείγμα ότι ούτε ευρώ δεν έχει μείνει στην τσέπη.

• Στα 649,2 εκατ. ευρώ ήταν η συνολική αξία των ακάλυπτων επιταγών κατά τη διάρκεια του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας «Τειρεσίας», ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές έφθασαν στα 57,99 εκατ. ευρώ!

• Οι Τούρκοι είδαν φως, ότι οι Έλληνες πουλάνε όσο όσο, και μπουλούκια έρχονται να αγοράσουν σπίτια στην Αθήνα!

• Ακόμη και οι τουρίστες που έχουν απομείνει, η μοναδική πηγή ζεστού χρήματος και όχι δανεικού, αφήνουν όλο και λιγότερα στον τόπο μας, όπως βεβαιώνει η Τράπεζα της Ελλάδος. Την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 το ισοζύγιο των ταξιδιωτικών εισπράξεων ήταν μειωμένο κατά 1.007 εκατ. ευρώ (1,007 δισ. ευρώ).

• Τα λουκέτα συνεχίζονται για έβδομη χρονιά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Το 2016… χρειάσθηκαν 2.751 λουκέτα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Μιχάλης Ζορπίδης, επισημαίνοντας ότι το 2017 μπαίνει με 17… φορολογικές πληγές!

• Οι αξίες των ακινήτων μειώθηκαν την πενταετία κατά 41%! Έγιναν αέρας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχασαν οι ιδιοκτήτες τους.

Όλα αυτά είναι μια μικρή μόλις γεύση τού πού έχει φέρει τον ελληνικό λαό η πολιτική του κ. Σόιμπλε αλλά και η… προθυμία των κυβερνώντων μας να εκτελούν αυθωρεί και παραχρήμα τις διαταγές του.


Σχολιάστε εδώ