Τα χάλια των βρετανικών νοσοκομείων που δεν είδε ο «Guardian»

Η φωτογραφία του μόλις 22 μηνών μικρού Τζακ που -ελλείψει κρεβατιών- κοιμάται πάνω σε μια κουβέρτα που στηρίζεται σε δύο καρέκλες προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε υποψία για μηνιγγίτιδα, ο μικρός Τζακ περίμενε πέντε και πλέον ώρες στα επείγοντα περιστατικά προκειμένου να βρεθεί γιατρός να τον εξετάσει. Εικόνες που αν ο «Guardian» συναντούσε σε ελληνικό νοσοκομείο θα μιλούσε ενδεχομένως για… τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Κι αν η φωτογραφία με τον μικρό Τζακ δεν φτάνει, τα στοιχεία και οι μαρτυρίες περιγράφουν τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα βρετανικά νοσοκομεία αλλά και γενικότερα στο σύστημα υγείας της χώρας. Ο Ερυθρός Σταυρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και κάνει λόγο για «ανθρωπιστική κρίση», ενώ οι γιατροί μιλούν για συνθήκες όμοιες με αυτές που υπάρχουν στις χώρες του Τρίτου Κόσμου και προειδοποιούν για τον κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας! Σε όλα τα νοσοκομεία λείπουν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, κρεβάτια, ενώ ο χρόνος αναμονής για τους ασθενείς στα επείγοντα περιστατικά αυξάνεται σταθερά και εκτείνεται σε αρκετές ώρες.

Αντί να επισκεφθεί το παρακείμενο βρετανικό νοσοκομείο για να διαπιστώσει τα χάλια του, ο «Guardian» προτίμησε να έρθει στην Ελλάδα. Η εθελοτυφλία ήταν ανέκαθεν προτέρημα των Ευρωπαίων και δη των Βρετανών.


Σχολιάστε εδώ