Πύραυλος ο τουρισμός μας

Αρκεί να αξιοποιήσει τον ανεξάντλητο θησαυρό που κατέχει, το… οικόπεδο που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Μόνο τον ήλιο, τη θάλασσα και το κλίμα αν εκμεταλλευτούμε σωστά, η Ελλάδα θα γίνει μια ζηλευτή χώρα, ο ποθητός προορισμός κάθε πολίτη του κόσμου. Αρκεί να γίνει στόχος όλων μας, της κάθε κυβέρνησης, με όλο το πολιτικό προσωπικό στρατευμένο σε αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό είναι που λείπει διαχρονικά. Και χθες και σήμερα.

Οι αποδείξεις των δυνατοτήτων της χώρας μας είναι πάρα πολλές. Ακόμη και σε αυτά τα επτά χρόνια της οικονομικής σκλαβιάς. Κυριολεκτικά πετάει ο τουρισμός μας. Ξεπέρασε το 2016 τα 30.000.000 οι τουρίστες που επέλεξαν την Ελλάδα. Και σίγουρα θα ήταν πολύ περισσότεροι αν μπορούσε να καταμετρηθεί σωστά ο οδικός τουρισμός.

Οι αεροπορικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 16,87%, φθάνοντας σε 16.870.000, και οι οδικές σε 12.040.000.

Και το συνάλλαγμα που έρχεται στην Ελλάδα υπολογίζεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια. Μεγάλο μέρος του, όμως, δεν καταγράφεται, είναι ένα μεγάλο ποσοστό του «μαύρου» χρήματος που κυκλοφορεί και κρατάει ζωντανές πολλές επιχειρήσεις, δίνει δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμο, αποτελεί μεγάλη ανάσα για την οικονομία και κρατάει όρθια τη χώρα.


Σχολιάστε εδώ