Πήγε η καρδιά του στην… Κούλουρη

Κάτι τέτοιο θα έβαζε ταφόπλακα στα σχέδια του Κυρ. Μητσοτάκη για την εξουσία. Αφενός αν και πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία δεν θα είχε το μπόνους των 50 εδρών. Αφετέρου, όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας και να αφήσει εκ νέου στην αντιπολίτευση τον κ. Μητσοτάκη.

Υπήρχε και μια ακόμη παράμετρος: Με το όριο στο 2%, και πολύ περισσότερο στο 1%, θα αναζωπυρώνονταν οι ελπίδες των μικρότερων κομμάτων που βρίσκονται στις δεξιές παρυφές της Νέας Δημοκρατίας (Εθνική Ενότητα, Νέα Δεξιά κ.ά.). Με το υπάρχον εκλογικό σύστημα στη Πειραιώς ελπίζουν ότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί σχηματισμοί μπορεί και να μην καταφέρουν να φτάσουν ως τις εκλογές. Και πάντως δεν πρόκειται να διεκδικήσουν έδρες.

***

Δεν περπατάει

Τη γενική εκτίμηση ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν πείθει και η Νέα Δημοκρατία «δεν τραβάει», παρά τη ραγδαία φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, του οποίου -σημειωτέον- οι δημοσκοπήσεις είναι διαχρονικά οι πλέον… φιλικές προς την παράταξη. Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε μέσα στον Ιανουάριο, η ΝΔ παραμένει καθηλωμένη πέριξ του 30% (με αναγωγή στους αναποφάσιστους συγκεντρώνει 30,5%). Το ακόμη… χειρότερο για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου έχασε κιόλας 1,5%! Δημοσκόποι εκτιμούν πως στις επόμενες δημοσκοπήσεις θα πέσει ακόμη πιο χαμηλά, λόγω της προσχώρησης του Θ. Σκυλακάκη, που έχει εξοργίσει πολύ κόσμο στην παράταξη.

***

Είδε φως…

Μόνο πάρτι που δεν έκαναν στο περιβάλλον του Αντ. Σαμαρά με τη -στεντορεία τη φωνή- εξαγγελία του Κυρ. Μητσοτάκη για μείωση των φόρων. Κι αυτό διότι, όπως σημείωναν, το μέτρο αυτό αποτελεί πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού, που είχε ξεκινήσει να το εφαρμόζει στη διάρκεια της θητείας του αλλά δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει λόγω του ότι η κυβέρνησή του ανατράπηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο έλεγαν οι άνθρωποι του κ. Σαμαρά; Ότι ο κ. Μητσοτάκης «μπαίνει σιγά σιγά στον σωστό τον δρόμο», καθώς «καταλαβαίνει ότι αν δεν υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης του 2012-2015, που ήταν υπουργός της, δεν πρόκειται να πετύχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές». Αν χρειαστεί θα βοηθήσουν κι εκείνοι για να μην τα… καταφέρει!

***

Λεφτά έχει η ΕΣΕΕ!

Η Αγορά έχει στερέψει από χρήμα, ο τζίρος στις γιορτές ήταν αρκετά μακριά από τις προβλέψεις, όπως και στις εκπτώσεις που έχουν αρχίσει, όμως το συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων, η ΕΣΕΕ, έχει λεφτά. Απόδειξη, το ότι αγόρασε το διατηρητέο κτίριο στην οδό Πετράκη 8 (παράλληλη της Μητροπόλεως) και την περασμένη Δευτέρα έγιναν τα εγκαίνια. Στο κτίριο αυτό στεγάζεται το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ).


Σχολιάστε εδώ