Νέες εντάσεις στην παράταξη του Καμίνη

Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η ψηφοφορία και να προκληθεί νέος πονοκέφαλος στον δήμαρχο, που δείχνει πλέον να χάνει οριστικά τον πολιτικό έλεγχο του δήμου.

Το θέμα πάντως φαίνεται να έχει αρκετό βάθος…

Η επιλογή ενός μη αιρετού, του Κώστα Μπιτζάνη, ως νέου προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ, μετά την υπόθεση της «ρόδας», θεωρείται ότι ήταν αυτή που άνοιξε οριστικά τον ασκό του Αιόλου. Ο παραγκωνισμός των αιρετών, γεγονός που επισημάνθηκε έντονα από άλλες παρατάξεις, οδήγησε σε μια πρωτοφανή αντίδραση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οποίοι καταψήφισαν -και μάλιστα μαζί με την αντιπολίτευση- την πρόταση του δημάρχου, με σκοπό, όπως ακούγεται, να σταλεί έμμεσα ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα.

Ήδη από αρκετό καιρό έχει προκληθεί αναστάτωση στη δημοτική ομάδα, καθώς ο Γιώργος Καμίνης καθορίζει την πολιτική κατεύθυνση της παράταξης ακούγοντας κυρίως τις απόψεις μη εκλεγμένων συμβούλων του. Οι κόντρες που προέκυψαν οδήγησαν σε παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις, με κυριότερη αυτήν του αριστερού δημοτικού συμβούλου Φώτη Προβατά. Στη συνέχεια, η κακή διαχείριση του θέματος της συγχώνευσης των σχολικών επιτροπών οδήγησε τον Γιώργο Καμίνη σε μια ακόμα αντιπαράθεση με τους προέδρους και τους συμβούλους των δημοτικών κοινοτήτων, πληγή που, ως φαίνεται, δεν έχει κλείσει.

Ακολούθησε η πολιτική επίθεση του δημάρχου προς τους εκλεγμένους του ΠΑΣΟΚ και η απομάκρυνση τριών εξ αυτών. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ρήξη με τον χώρο του Κινήματος. Η μετακίνηση δε και άλλων επιτυχημένων αντιδημάρχων σε «καυτές» θέσεις επέτεινε τη νευρικότητα, που οδήγησε τελικά και στο πρόβλημα της «ρόδας».

Όλα τα παραπάνω αλλά και η εν γένει αδυναμία συντονισμού έχουν πλέον ρίξει άφθονο πολιτικό λάδι στη φωτιά της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη». Μένει να δούμε την αντίδραση του Καμίνη, για τον οποίο η λύση της εξόδου από τον δήμο προς την κεντρική πολιτική σκηνή φαντάζει η μόνη πιθανή διέξοδος…


Σχολιάστε εδώ