Μάπα το καρπούζι της ανανέωσης

Οι επιλογές των προσώπων, όταν δεν προκαλούν τη δυσφορία, την αγανάκτηση και την απογοήτευση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, πυροδοτούν… το χιούμορ της κοινωνίας. Η οργή των Νεοδημοκρατών έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενώ αποκλείονται συστηματικά πρόσωπα από τα ενδότερα της παράταξης, προτιμούνται και προωθούνται άλλα προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους, που στο παρελθόν ενδεχομένως να έχουν στραφεί και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Η απογοήτευση πηγάζει από το ότι τα πρόσωπα που επιλέγονται είναι κατώτερα των περιστάσεων, χωρίς καν τα τυπικά προσόντα.

Στις αρχές της εβδομάδας από την Πειραιώς θριαμβολογούσαν για τα πρόσωπα που -αφού πέρασαν τις σχετικές «εξετάσεις»- κρίθηκαν ικανά να είναι στελέχη της παράταξης, ενδεχομένως να είναι και υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Μεταξύ αυτών ο Ν. Λιλιόπουλος, ο οποίος υπήρξε… θαυμαστής του Γ. Παπανδρέου και το 2009 μετείχε ενεργά στην προσπάθειά του να εκλεγεί πρωθυπουργός. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Δράση. Απαντώντας στα πολλά επικριτικά σχόλια που αναρτήθηκαν στα social media, εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι δα και μείζον να αλλάζει κανείς κόμματα και παρατάξεις.

Έτερος «εκλεκτός» του κ. Μητσοτάκη ο Θ. Κοσμόπουλος, ο οποίος έχει διακριθεί ως τώρα από τις… υψηλής πολιτικής ευκρίνειας πολιτικές αναλύσεις του στα social media. Από τη διαπίστωση ότι… αν δεν υπήρχε ο χιονιάς θα έπρεπε να τον εφεύρει η κυβέρνηση (για να παίρνει χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αποζημιώσεις) μέχρι τον -με γαστρονομικές προεκτάσεις- παραλληλισμό ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Για τον πρώτο είπε ότι είναι «χόρτα βραστά» ενώ η δεύτερη «κοκκινιστό με πατάτες», προκειμένου να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες δεν μπορούν παρά να διαλέξουν το… κοκκινιστό, τη ΝΔ δηλαδή, ή να πεθάνουν από την πείνα!

Ανάμεσα στα πρόσωπα που επιλέχθηκαν είναι και ο γιος του Γ. Παπαντωνίου, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Χωρίς να ενοχοποιούν τις συγγενικές σχέσεις, βουλευτές της παράταξης επισημαίνουν ότι οι πολίτες αναπόφευκτα θα κάνουν τους σχετικούς συνειρμούς με τον πατέρα του και την εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις. Από τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη δεν λείπουν οι… «ροζ αποχρώσεις». Σε θέση αναπληρωτή γραμματέα στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας τοποθέτησε τη Μαίη Ζανή, η οποία -ως γνωστόν- έχει αποκτήσει παιδί εκτός γάμου με τον ανιψιό του αρχηγού της ΝΔ, περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη.

Μετά την παραίτηση του Γ. Οικονόμου από τη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη θέση του τοποθετήθηκε ο Χρ. Ταραντίλης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μακρύ βιογραφικό, αλλά καμία εμπειρία σε στρατηγικό σχεδιασμό ενός κόμματος, επικοινωνία κ.ά.


Σχολιάστε εδώ