Και ο Κυριάκος εποίησε την νήσσαν

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κορυδαλλού, που υποστηρίζει ότι θα είναι και υποψήφιος με τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, όποτε γίνουν, έκανε ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, στην οποία κατήγγειλε ότι στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού έχουν καταργήσει την προσευχή και την έπαρση της σημασίας, λένε στους μαθητές να μην πηγαίνουν στις παρελάσεις κ.λπ. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τόσο το δεκαπενταμελές του σχολείου όσο και η τοπική ΕΛΜΕ αλλά και όλες οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο μίλησαν για προβοκάτσια και ζήτησαν από τον υπεύθυνο να επανορθώσει, κάτι που έκανε, μετά από πολλές μεθοδεύσεις, για να μην είναι απόλυτα προσβάσιμη στον καθέναν η αυτοδιάψευσή του.

Ωστόσο, παράγοντες της ΝΔ στον Κορυδαλλό, δημοτικοί σύμβουλοι και καθηγητές, που θεώρησαν ότι η ανάρτηση είχε στόχο να διασπάσει την ενότητα του κόμματος στην περιοχή και να διχάσει τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους, έκαναν αναφορά στον πρόεδρο του κόμματος και του ζήτησαν να πάρει επίσημα θέση. Ο Κυρ. Μητσοτάκης όμως είτε επειδή δεν πήρε ποτέ αναφορά-έκκληση, γιατί κάποιοι παρατρεχάμενοι ενδεχομένως την… εξαφάνισαν, είτε επειδή δεν έδωσε σημασία, μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει. Έτσι, οι Νεοδημοκράτες στη Βʼ Πειραιά παραμένουν διχασμένοι, αφού οι μισοί λένε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να… καλύψει τον υποκινητή της ανωμαλίας που παρατηρείται στον χώρο, ενώ οι άλλοι μισοί υποστηρίζουν ότι έχουν… πλάτες και θα κάνουν ό,τι θέλουν.

Αλήθεια, γιατί, άραγε, αποφεύγουν στο Μοσχάτο να πάρουν θέση; Δεν θέλουν ή δεν… τολμούν;

***

Κωλοτούμπα…

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ο Β. Σπανάκης είχε υποχρεωθεί να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση πλαστοπροσωπίας και απόπειρας καλπονοθείας στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ. Ο δε Κυρ. Μητσοτάκης, όπως ανέφεραν τότε στενοί συνεργάτες του, ήταν εξοργισμένος μαζί του. Την περασμένη Πέμπτη, με απόφασή του, ο… Κυρ. Μητσοτάκης όρισε τον κ. Σπανάκη γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ) της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας με τον τρόπο αυτό άφεση αμαρτιών. Όσο για τις διακηρύξεις του «περί νέου ήθους» και «αλλαγής σελίδας», αυτές θυμίζουν το… ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι. Λέμε καμιά… διακήρυξη να περνάει η ώρα!

***

@ Θέμα χρόνου είναι, όπως πληροφορούμαι, η προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία του ανεξάρτητου (προερχόμενου από το Ποτάμι) βουλευτή Ι. Φωτήλα. Ο τελευταίος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που οργάνωσε την περασμένη Κυριακή η Νομαρχιακή Οργάνωση Αχαΐας με ομιλητή τον Άδ. Γεωργιάδη στην Πάτρα. Στην περιφέρεια αυτή θέλει και θα είναι -εκτός απροόπτου- εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές, παρά τις αντιδράσεις τοπικών στελεχών της παράταξης. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η επίσημη ανακοίνωση της προσχώρησης του Φωτήλα να γίνει αργότερα, αλλά ίσως επισπευσθούν τα πράγματα, καθώς ο Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι υπάρχει μια κινητικότητα περί τη Νέα Δημοκρατία. Και δεν υπάρχουν μόνο στο ΠΑΣΟΚ τάσεις συσπείρωσης.

@ Επίθεση εναντίον της Ρ. Δούρου εξαπέλυσε ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Σγουρός με αφορμή την ανακοίνωσή της ότι η περιφέρεια Αττικής είναι δεύτερη στην απορρόφηση πόρων. Την κατηγόρησε ότι παραποιεί τα στοιχεία, διαστρεβλώνει την αλήθεια και ότι στην πραγματικότητα είναι… τρίτη από το τέλος. Στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Σγουρός ανέφερε τα ακόλουθα: «Δούρου statistics. Καμαρώστε! Δεύτερη, λέει, σε απορροφητικότητα η Περιφέρεια Αττικής. Ναι, σίγουρα, εάν γυρίσεις τον πίνακα ανάποδα… Το ποσοστό απορρόφησης κοιτάμε, κύριοι, όχι τους απόλυτους αριθμούς. Θα σοβαρευτείτε επιτέλους; Αλλιώς τα παράπονά σας στο υπουργείο Οικονομίας. Να του ζητήσετε να παρουσιάζει τα στοιχεία όπως σας βολεύει… Ξέρετε εσείς…».

@ «Κύπρος – Αιγαίο – Θράκη» είναι το θέμα σημαντικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Κυριακή) στην Αθήνα, με φόντο τις εξελίξεις που σημειώνονται ή κυοφορούνται σε όλο το εύρος των εθνικών θεμάτων. Η ημερίδα αποτελείται από τρεις ενότητες θεμάτων που εφάπτονται και επηρεάζουν το ένα το άλλο. Η πρώτη έχει τίτλο «Ενιαία, αδιαίρετη και κυρίαρχη Κύπρος» και πρόκειται να τοποθετηθούν, εκτός από τους εκπροσώπους ελληνικών οργανώσεων, διπλωμάτες, δημοσιογράφους, κ.ά., και εκπρόσωποι φορέων της Κύπρου. «Διεθνές Περιβάλλον και ΝΑ Μεσόγειος» είναι το αντικείμενο συζήτησης της δεύτερης ενότητας, ενώ στην τρίτη ενότητα «Αιγαίο – Θράκη – Βαλκάνια και ελληνοτουρκικές σχέσεις» αναμένεται να συζητηθεί και να αναλυθεί όλο το πλέγμα των σχέσεων της χώρας μας με τα γειτονικά κράτη. Την ημερίδα οργανώνουν: ΕΠΑΜ, ΔΗΚΚΙ, Σοσιαλιστική Προοπτική, Dostoevsky- Save Donbass, Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, Κόμμα Φιλελευθέρων, Πατριωτική Ένωση ΕΛΛΑΣ, Νέος Αγωνιστής, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, Συντονιστική Επιτροπή Υπεράσπισης Αγώνα Κύπρου, Επιτροπή Ελλάδα – Κύπρος. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί (10.00-18.00) στο Ξενοδοχείο «Royal Olympic», περιοχή Μακρυγιάννη (απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός).


Σχολιάστε εδώ