Η νύχτα της σφαγής των στρατηγών

Δεν είχε διαρρεύσει τίποτε για το ότι θα συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ, γιʼ αυτό και οι κρίσεις αιφνιδίασαν άπαντες. Ο Αρχηγός της Αεροπορίας, πτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης έμαθε ότι αποστρατεύθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη. Μάλιστα, πριν πάει, σύμφωνα με πληροφορίες, ρώτησε αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν υπήρχε θέμα.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, ναύαρχος Γ. Γιακουμάκης δεν είχε καν συμπληρώσει 16 μήνες στην καρέκλα του Αρχηγού, παρότι ο νόμος προβλέπει θητεία δύο ετών, με δυνατότητα παραμονής για ένα ακόμη έτος.

Η επιλογή του αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή ως Αρχηγού ΓΕΣ είχε αποτέλεσμα την αποστρατεία και των 9 αντιστράτηγων του Στρατού Ξηράς γιατί ήταν νεότερός τους. Αποστρατεύθηκαν, δηλαδή, δύο τάξεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ανεξάρτητα από την ξαφνική αποστρατεία και των τριών Αρχηγών, και για τους τρεις διαδόχους δεν υπήρξε καμία αντίδραση, και μάλιστα από κανένα κόμμα, που σημαίνει ότι έχουν όλα τα προσόντα για την ηγετική θέση που αναλαμβάνουν.

Τη νέα ηγεσία των τριών Όπλων αποτελούν ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής Α/ΓΕΣ, μέχρι τώρα διοικητής του Γʼ Σώματος Στρατού, ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης Α/ΓΕΝ, μέχρι σήμερα διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας, και ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου Α/ΓΕΑ, μέχρι τώρα διοικητής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ).


Σχολιάστε εδώ