Επί του πιεστηρίου

Από την Παρασκευή ο πλανήτης απέκτησε το νέο του αφεντικό. Τον… ακαλούπωτο Ντόναλντ Τραμπ. Έναν μεγαλοεπιχειρηματία που έχει βγάλει πολλά λεφτά αλλά και έχει χρεοκοπήσει αρκετές φορές. Ζει η Αμερική πρώτη ένα νέο πείραμα. Στη θέση των πολιτικών, ένας επιχειρηματίας. Έτσι και η δοκιμή πετύχει, η… επιδημία θα έρθει και στα καθʼ ημάς.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για κάτι νέο. Απλώς από το παρασκήνιο, από κει που ήταν πίσω από τις κουίντες τόσα χρόνια και κινούσαν τα νήματα, βγαίνουν στο προσκήνιο. Δεν χρειάζονται πια οι αντʼ αυτού.

***

Κακό του κεφαλιού τους κάνουν…

Για τους νταήδες της Χρυσής Αυγής μιλάω.

Δεν είναι αντριλίκι να κάνεις τον μάγκα στα προσφυγόπουλα. Ποιο είναι το έγκλημά τους; Ότι θέλησαν να ζήσουν όπως ζουν τα δικά μας παιδιά; Στη Γη ήρθαν κι αυτά όπως και τα δικά μας. Μόνο που είχαν την ατυχία να γεννηθούν μακριά από τους πολιτισμένους, οι οποίοι συμπεριφέρονται χειρότερα κι από τους απολίτιστους. Θα θέλατε, κύριε Λαγέ και κύριε Κασιδιάρη, να ήσασταν στη θέση αυτών των μικρών παιδιών; Ή στη θέση κάποιων άλλων παιδιών, που δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή; Λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει, Νίκο Μιχαλολιάκο. Να εύχεσαι κάποια δικά σου παιδιά να μη βρεθούν στη θέση των προσφυγόπουλων, που τα κυνήγησαν προχθές οι δικοί σου.

***

Με τα νοικοκυριά τα έβαλαν οι βιομήχανοι. Χάλαγαν περισσότερα από αυτά που είχαν τα νοικοκυριά των εταίρων μας. Ναι, έτσι λένε στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ. «Ο Αρμαγεδδώνας της μακροχρόνιας ύφεσης έφερε την περιουσιακή κατάσταση των νοικοκυριών σε ένα σημείο ισορροπίας με την Ευρώπη»!

Τι να πεις, τι…


Σχολιάστε εδώ