Δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει το Υπερταμείο των 99 χρόνων

Ήδη οι… εμπλοκές έχουν φανεί, κάτι που δημιουργεί ελπίδες ότι η περιουσία της χώρας μας θα σωθεί. Μία από τις σημαντικές εμπλοκές είναι το ότι δεν έχει μπορέσει ακόμη να συσταθεί το διοικητικό συμβούλιο του Υπερταμείου και ο ξένος που έχει επιλεγεί για τη θέση του προέδρου περιμένει να διορισθούν τα μέλη του. Πέραν αυτού του… κενού, υπάρχουν και άλλες σημαντικές αιτίες που δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά, όπως επισημαίνει σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σταθόπουλος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας. Και αυτές οι αιτίες είναι:

1) Η ασάφεια στις αρμοδιότητες και στις διαδικασίες απόφασης. 2) Η πολυπλοκότητα της δομής. 3) Η ανυπαρξία σχεδίου αξιοποίησης. 4) Η απουσία μηχανισμών συνεργασίας κυβέρνησης – Υπερταμείου. Και η κατάληξη των διαπιστώσεων του κ. Νίκου Σταθόπουλου δεν είναι καθόλου… ευτυχής για την κυβέρνηση:

«Τόσο για τους υποστηρικτές των ιδιωτικοποιήσεων όσο και για τους πλέον καλόπιστους απέναντι στις δικαιολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, το Υπερταμείο θα αποτελέσει μάλλον πονοκέφαλο για τις ελληνικές κυβερνήσεις παρά αποτελεσματικό όργανο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας».


Σχολιάστε εδώ