Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς είναι επίσημα μέλος της πεντάδας της Ανατολής στο All Star Game που θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη. Ο Γιάννης πήρε συνολικά 1.604.463 ψήφους και ήταν τρίτος στην Ανατολή. Όπως είναι γνωστό, για την επιλογή της βασικής πεντάδας μετράει 50% η ψήφος του κοινού και από 25% των παικτών και των δημοσιογράφων.

• Συνέντευξη στην «Washington Post» έδινε ο Πρόεδρος Τραμπ και εξηγούσε στον δημοσιογράφο πώς προέκυψε η ιδέα για το προεκλογικό σύνθημα της εκστρατείας του που του έδωσε τη νίκη, «Make America Great Again», όταν, ξαφνικά, διέκοψε τη συζήτηση και ζήτησε να μιλήσει επειγόντως με τους δικηγόρους του. Στον έκπληκτο δημοσιογράφο είπε πως τους θέλει για να κατοχυρώσουν το νέο σύνθημα που μόλις είχε σκε­φθεί και όπως είπε θα το χρησιμοποιήσει για την προεκλογική εκστρατεία της δεύτερης προεδρικής θητείας του το 2020. Το καινούργιο σύνθημα θα είναι «Keep America Great».

Προνοητικός ο Πρόεδρος… τουλάχιστον δεν θα πλήξουμε…

• Συνέντευξη στην «Καθημερινή» έδωσε ο έλληνας μετρ του Λευκού Οίκου τα τελευταία τέσσερα χρόνια Ευάγγελος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση της εφημερίδας για το πώς είναι από κοντά ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε: «Ευφυής, ειλικρινής, εξαιρετικά ευγενής, με απίστευτη αίσθηση του χιούμορ, πραγματικά δεν ξέρει τι να πρωτοπεί κανείς γιʼ αυτόν τον άνθρωπο. Μόνο αν τον έχεις ζήσει από κοντά ξέρεις πραγματικά ποιος είναι. Θα έλεγα ότι η Αμερική θα αντιλη­φθεί το μέγεθος του ανδρός πολλά χρόνια αργότερα. Για μένα είναι ο πολιτικός που προσπάθησε να κάνει μεταρρυθμίσεις μπροστά από την εποχή του».

•Την τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως Πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε ο Μπαράκ Ομπάκα και δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τον νέο Πρόεδρο ότι δεν θα μείνει σιωπηλός εάν απειλη­θούν θεμελιώδεις αξίες της χώρας…

• Τραγωδία χωρίς τέλος στη γειτονική Ιταλία.

Αποτέλεσμα των σεισμών που έπληξαν την κεντρική Ιταλία και την περιοχή της Lʼ Aquilla, που είχε ισοπεδωθεί το καλοκαίρι, ήταν να αποκολληθεί χιονοστιβάδα που σκέπασε και σχεδόν μετακίνησε ξενοδοχείο στην Pescara, θάβοντας κυριολεκτικά στο χιόνι 30 άτομα.

•Από την απατημένη σύζυγο του μακελάρη του Ρέινα έμαθε η αστυνομία την περιοχή που κρυβόταν ο Μασαρίποφ. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Posta», η πρώτη του σύζυγος έμαθε τυχαία ότι ξαναπαντρεύ­τηκε με γυναίκα-τρομοκράτη από τη Σενεγάλη και δεν δίστασε μόλις την συνέλαβαν να τον «δώσει» στις αρχές…

Cherchez la femme, που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι…

• Δικαστήριο της Σεούλ αρνήθηκε να επικυρώσει την απόφαση του ειδικού εισαγγελέα για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του προ­έδρου του επιχειρηματικού Ομίλου Samsung, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.

Ο κορεάτης επιχειρηματίας, που ηγείται της εταιρείας από το 2014, κατη­γορείται για διαφθορά, υπεξαίρεση και ψευδορκία…

Δύσκολοι καιροί για τις μεγάλες εταιρείες του πλανήτη…

• Συγκλονιστικά τα ευρήματα της έρευνας της οργάνωσης Oxfam.

Το 2016 οκτώ άτομα κατείχαν πλούτο όσο και τα 3,6 δισεκατομμύρια άτομα που απαρτίζουν το φτωχότερο ήμισυ της ανθρωπότητας!

Η ανισότητα αυτή έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο θέμα τα τελευταία χρόνια -με τον πλούτο να συσσωρεύεται όλο και σε λιγότερα άτομα-, με το ΔΝΤ και τον Πάπα να συμπεριλαμβάνονται στις προσωπικότητες ή οντότητες που έχουν προειδοποιήσει για τις καταστροφι­κές επιπτώσεις της, ενώ ο θυμός εναντίον των ελίτ έχει πυροδοτήσει την αύξηση του λαϊκισμού στην πολιτική.

Η Oxfam βασίζει τις μετρήσεις της σε στοιχεία της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse και στο περιοδικό «Forbes».

• Ο κύριος Μπουτάρης πήγε στην παρουσίαση της κίνησης των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη) και χαιρετώντας την εκδήλωση είπε:

«Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, γιατί όταν πάω στο εξωτερικό με αντιμετωπίζουν σαν λεπρό». Γιατί δεν ρωτάει τους δημότες της Θεσσαλονίκης πόσο περήφανοι ένιωσαν όταν τον άκουσαν να λέει ότι πάγωσαν οι αλατιέρες του δήμου με αποτέλεσμα να μείνουν αποκλεισμένοι οι δρόμοι από τα χιόνια;

• Όνειρο ήταν και πάει…

Εκεί που είχαν πιστέψει οι Ληξου­ριώτες ότι θα ξεφορτωθούν τους υπόλοιπους Κεφαλονίτες και θα γίνουν πάλι ξεχωριστός δήμος προσγειώθηκαν άσχημα.

Το υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι τα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ δήμων και πολιτών, που εμφανίστηκαν σε κάποιους δήμους μετά την ενοποίησή τους, δεν είναι συνέπεια του Καλλικράτη αλλά ενδο­δημοτικής δημοκρατικής λειτουργίας.

Έτσι, αντί να ξαναχωριστούν οι δήμοι, το υπουργείο σχεδιάζει νέους θεσμούς που θα διευκολύνουν την επικοινωνία των δημοτών με τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο.

Αλλού δεν ξέρω τι θα γίνει, στην Κεφαλονιά είναι σίγουρο πως μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουρ­γήσει παρά θα λύσει… Ίδωμεν.

Ο επίμονος κηπουρός


Σχολιάστε εδώ