Φωτιά για τις τράπεζες και τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται το πόρισμα, που συντάσσεται από μέλη της Εξεταστικής, υπό την εποπτεία του προέδρου της, δικηγόρου και βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντ. Μπαλωμενάκη, και πιθανότατα θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, ίσως και αύριο, Δευτέρα. Στην τελική διαμόρφωση του πορίσματος, που –όπως έχει ειπωθεί– θα είναι γύρω στις 10 σελίδες, συντονιστικό ρόλο έχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα, δικηγόρος Σπύρος Λάππας.

Από την εξέταση των εμπλεκομένων στο πάρτι αυτό προέκυψαν πολλά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι ισχύο­ντες όροι δανειοδότησης δεν τηρήθηκαν ούτε για τους τύπους. Όπως το ότι δίνονταν δάνεια σε κόμματα, τα οποία έβαζαν δύο και τρεις φορές ως εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση!

Από τις τράπεζες η περισσότερο εκτεθειμένη είναι η Αγροτική, η οποία έδινε αφειδώς δάνεια στα κόμματα χωρίς ουσιαστικές εξασφαλίσεις.

Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή έχουν δηλώσει πως θα καταθέσουν δικό τους πόρισμα, καθώς διαφωνούν με την προσέγγιση που γίνεται για τα τελικά συμπεράσματα της Εξεταστικής. Πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης έχει πει ότι θα εκδοθεί ένα κοινό πόρισμα, με το διαπιστωτικό κομμάτι της έρευνας και τα γενικά συμπεράσματα, στα οποία θα έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, ενώ θα υπάρχουν αστερίσκοι με τις διαφωνίες, τις παρατηρήσεις και τις απόψεις τους ξεχωριστά.

«Ακόμα και κείμενο να καταθέσει ένα κόμμα ως πόρισμα, θα είναι σημείωμα διαφωνίας επί συγκεκριμένων θεμάτων», τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης.


Σχολιάστε εδώ