Υπʼ ατμόν και 5ος βουλευτής του Ποταμιού

Αν θα συνεχίσει ως έχει, με αναπόφευκτη συνέπεια στις επόμενες εκλογές το κόμμα να εξαερωθεί κοινοβουλευτικά, ή θα ενταχθεί (προσχωρήσει) σε άλλο κόμμα, διασφαλίζοντας έτσι αν μη τι άλλο το πολιτικό του μέλλον. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται στα πολιτικά γραφεία, το… κύμα αποχωρήσεων εν ενεργεία βουλευτών θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση. Ήτοι, μετά τους Χ. Θεοχάρη, Κ. Μάρκου, Ι. Φωτήλα και τελευταία τον Αχμ. Ιλχάν, στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται και πέμπτος βουλευτής, ο οποίος εκλέγεται σε περιφέρεια της Κεντρικής Ελλάδας. Κι αν οι εκλογές καθυστερήσουν, ενδεχομένως να υπάρξει και έκτος ή έβδομος.

Παρά τις διακηρύξεις περί αυτόνομης πορείας, ο κ. Θεοδωράκης κατανοεί ότι το μέλλον του Ποταμιού κάθε άλλο παρά ευοίωνο είναι, εξ ου και παλαιότερα μπήκε στη διαδικασία διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Προσωπικοί εγωισμοί και φιλοδοξίες απέτρεψαν όμως μια συμφωνία για συμπόρευση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την κίνηση των τριών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με την προοπτική, αν διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, να ενώσει τις δυνάμεις του. Στην πραγματικότητα εύχεται να ευοδωθεί το όλο εγχείρημα διότι θα είναι η λύση για το Ποτάμι και για τον ίδιο προσωπικά. Διαφορετικά οι επιλογές του, αν δεν θέλει να εξαφανισθεί πολιτικά, θα είναι είτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη είτε η Νέα Δημοκρατία. «Θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ ʽʽδύο κακώνʼʼ», όπως χαρακτηριστικά λένε στενοί συνεργάτες του.

Το έργο της επιβίωσης του Ποταμιού κάνει πιο δύσκολο το προσκλητήριο της Φ. Γεννηματά, που βρίσκει απήχηση και στον δικό του χώρο, καθώς μετά τον Αχμ. Ιλχάν τον δρόμο προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη λέγεται ότι έχει πάρει και η προερχόμενη από το Ποτάμι ανεξάρτητη βουλευτής Κ. Μάρκου. Και ναι μεν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα σημάνει αυτό σε επίπεδο ψηφοφόρων, το βέβαιο είναι ότι στο πεδίο των εντυπώσεων το Ποτάμι έχει δεχθεί πολλαπλά και ισχυρά πλήγματα.


Σχολιάστε εδώ