Τρέμουν τα σενάρια για οικουμενική στη ΝΔ

Σενάρια που έρχονται να δέσουν με τις πληροφορίες που φθάνουν από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, πρωτίστως δε από το Βερολίνο, και κάνουν λόγο για κάθετη διαφωνία των εταίρων μας στο ενδεχόμενο διενέργειας νέων εκλογών στη χώρα μας.

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη ανησυχούν για την περίπτωση που το ζήτημα της οικουμενικής φύγει από το επίπεδο των σεναρίων και τεθεί επί τάπητος.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τα σχέδια που έχουν καταστρώσει εδώ και μήνες, καθώς το αίτημα για συνεργασία και εθνική προσπάθεια είναι πολύ πιθανό να συμπαρασύρει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές.

Αν παρά ταύτα ο κ. Μητσοτάκης επιμείνει, θα κινδυνεύσει να ενοχοποιηθεί στη συνείδηση των πολιτών ότι βάζει πάνω από το συμφέρον της χώρας το κομματικό και προσωπικό συμφέρον.

«Θέμα οικουμενικής για τη Νέα Δημοκρατία δεν υφίσταται», διαμηνύουν από την Πειραιώς, θέλοντας να κατασβήσουν τις φωτιές που έχουν ανάψει τα σενάρια.

«Δεν πρόκειται να συμπράξουμε ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνένοχοι της αποτυχίας του δεν πρόκειται να γίνουμε», τονίζουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα αποκλείουν το ενδεχόμενο η παράταξη να ψηφίσει νέα μέτρα από κοινού με την κυβέρνηση, είτε για το τρέχον έτος είτε -πολύ περισσότερο- για το 2018 και πέρα.

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές», επισημαίνουν τα ίδια στελέχη και προσθέτουν πως «όσο περνάει ο καιρός η ανάγκη για πολιτική αλλαγή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική».

Αυτό που τους ανησυχεί στα κεντρικά της νέας Δημοκρατίας δεν είναι τόσο η διαφωνία της μεγάλης πλειονότητας των ελλήνων πολιτών για τη διενέργεια νέων εκλογών, όσο η ένταση των πιέσεων που θα τους ασκηθούν από την Ευρώπη να δώσουν χέρι βοηθείας στον κ. Τσίπρα.

Κι αυτό είτε για να ψηφίσουν τα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση είτε -πολύ χειρότερα- για να συμπράξουν στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Υποστηρίζουν δε ότι θα πείσουν τους ευρωπαίους εταίρους ότι η προσφυγή στις κάλπες έχει πολύ μικρότερο κόστος από ό,τι η παραμονή της σημερινής κυβέρνησης.

Ενδόμυχα εύχονται κι ελπίζουν να μην… υποκύψει ο πρωθυπουργός στις πιέσεις και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές!


Σχολιάστε εδώ