Στη γύρα βγήκε για ψήφους

Στον κατάλογο που έχουν καταρτίσει στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνονται κρατικές δομές, φορείς ή υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα είτε λόγω μείωσης των κονδυλίων είτε λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι προφανές ότι έμφαση θα δοθεί σε χώρους όπου τα προβλήματα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αντανακλούν στους πολίτες και επιδεινώνουν την καθημερινότητά τους. Υγεία, εκπαίδευση, εργασία, δημόσια ασφάλεια, κ.ά., θα είναι μόνιμα στην ατζέντα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι -με όπλο τα υφιστάμενα προβλήματα- να αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης, να πλήξει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά της, με την ελπίδα ότι η δυσφορία, η απογοήτευση των πολιτών θα βρει αντανάκλαση στις επιλογές που θα κάνουν στις επόμενες εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, θέση στην επιχειρηματολογία του θα έχουν και η καταστροφολογία αλλά και η σκανδαλολογία.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζουν ότι τους επόμενους μήνες και μέχρι τις επόμενες εκλογές η μάχη πρέπει να δοθεί στο πεδίο της καθημερινότητας, που κατά την άποψή τους αποτελεί προνομιακό χώρο για τη Νέα Δημοκρατία. «Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι, δυσαρεστημένοι, νιώθουν προδομένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνουν από κάπου να κρατηθούν, να ελπίσουν», σημειώνουν και δηλώνουν… βέβαιοι ότι θα στραφούν προς τη Νέα Δημοκρατία. Αντιλαμβάνονται, χωρίς ωστόσο να το παραδέχονται ευθέως, ότι η προσπάθειά τους να πείσουν τους πολίτες εξακολουθεί να συναντά μεγάλες δυσκολίες. Κι ένας από τους λόγους είναι ότι παραμένουν νωπές οι μνήμες από την περίοδο που τη διακυβέρνηση της χώρας είχε η Νέα Δημοκρατία.

Ενδεικτικό της καχυποψίας -στην καλύτερη περίπτωση- που υπάρχει ευρύτερα στην κοινωνία είναι το γεγονός ότι παρά τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης τα οφέλη για την παράταξη είναι πολύ περιορισμένα. Οι ψηφοφόροι που κατά κύματα εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατευθύνονται, παρά μόνο σε ένα ελάχιστο ποσοστό, προς τη Νέα Δημοκρατία. Προσχωρούν στο διευρυμένο… σώμα των αναποφάσιστων, χωρίς κανείς να μπορεί να προδικάσει τη στάση που θα τηρήσουν στις επόμενες εκλογές.


Σχολιάστε εδώ