Πώς να διορθώσουν την κατάσταση αυτοί που την οδήγησαν εδώ;

Δεν μπορεί όμως να διορθώσουν την κατάσταση αυτοί οι οποίοι οδήγησαν την Ελλάδα στο σημερινό της κατάντημα, οι οποίοι δεν είναι άλλοι παρά όλοι οι αποτελούντες το σημερινό πολιτικό σύστημα. Εάν οιοσδήποτε πολίτης ανατρέξει στα πρακτικά των συζητήσεων του προϋπολογισμού από την έναρξη της λεγομένης Μεταπολιτεύσεως θα διαπιστώσει ότι σύσσωμη η εκάστοτε αντιπολίτευση κατακεραύνωνε την εκάστοτε κυβέρνηση ότι δεν προχωρεί σε περισσότερες παροχές και πίεζε προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι η Ελλάς ζούσε με δανεικά! Πάντοτε επιτίθετο η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τις λίγες παροχές που θέσπιζε. Τα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων ήταν πάντοτε οι αυξήσεις. Ουδείς ενδιεφέρετο για την απόδοση οιουδήποτε τομέα, ως εάν όλα να λειτουργούσαν τέλεια. Γίνεται αυτές τις ημέρες θόρυβος για το άρθρο της βρετανικής εφημερίδος «Guardian», με τον εύγλωττο τίτλο: «Ασθενείς που θα έπρεπε να ζήσουν πεθαίνουν – Η δημόσια υγεία στην Ελλάδα καταρρέει». «Τα ποσοστά θνησιμότητος που ανεβαίνουν, οι απειλητικές για την ζωή νοσοκομειακές λιμώξεις που αυξάνονται και η έλλειψη προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού αποδυναμώνουν το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, καθώς η λιτότητα στη χώρα πλήττει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες», όπως αναφέρει στον πρόλογο του άρθρου ο συντάκτης του. Λες και οι πολίτες αυτής της χώρας δεν γνωρίζουν αυτά που γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σʼ αυτά και όχι μόνον τώρα. Παρά την πραγματικότητα, όμως, οι κυβερνώντες σύντροφοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιτίθενται στην εν λόγω βρετανική εφημερίδα και θεωρούν ότι τα πάντα λειτουργούν καλώς! Έχουν υπερβεί στην προπαγάνδα ακόμη και τον Γκέμπελς!

Την εβδομάδα που πέρασε έγινε λόγος στα ΜΜΕ ότι ο πληθυσμός της Ελλάδος μειώθηκε κατά 80.000 και ότι οι γεννήσεις μειώθηκαν και κατήλθαν στις 90.000! Φυσικά η κυβέρνηση την περίπτωση αυτή δεν ενδιαφέρθηκε καν να την σχολιάσει! Δεν την ανησυχεί το γεγονός αυτό, όπως δεν την ανησυχεί και το γεγονός της πληθυσμιακής αλλοιώσεως της Ελλάδος, όπου με ταχύτατους ρυθμούς οι Έλληνες θα μεταβληθούν μέσα στην ίδια την πατρίδα τους σε μια μειοψηφία γερόντων.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο καθημερινής εφημερίδος («Εστία», 11-1-2017): «Σήμερα οι ετήσιες γεννήσεις δεν υπερβαίνουν τις 90.000, και, όπως διαπιστώνει η ΕΛΣΤΑΤ, υπολείπονται των θανάτων της αντιστοίχου περιόδου. Αυτό οδηγεί σε γήρανση του πληθυσμού και σταδιακό αφανισμό των Ελλήνων. Στο πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι, από το 2010 και μετά, πολλοί νέοι Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα, οπότε η στατιστική γήρανσις του πληθυσμού επιταχύνεται… Ούτε ένα από τα πολιτικά κόμματα της χώρας παρουσιάζει στο πρόγραμμά του κάποια μέτρα που θα ενθαρρύνουν τις οικογένειες να αποκτήσουν παιδιά, ενώ εφθάσαμε στο εξωφρενικό σημείο τα παιδιά να καταμετρώνται ως… τεκμήρια φορολογήσεως! Με αυτά τα δεδομένα, το μέλλον διαγράφεται ιδιαιτέρως ζοφερό…».

Όχι απλώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τα κόμματα, αλλά και τώρα, που αρχίζει να γίνεται πάλι λόγος για τη μείωση και αυτού ακόμη του ψευτοαφορολογήτου στη φορολογία εισοδήματος, όπως απαιτεί η «τρόικα» ή «θεσμοί», κατά τη νέα ορολογία των κυβερνώντων, ουδείς πρόκειται να επισημάνει ότι είναι εντελώς αδιανόητο, απαράδεκτο και απολύτως αντισυνταγματικό να καθιερώνεται το ίδιο ποσό αφορολογήτου τόσο για τον άγαμο όσο και για τον πολύτεκνο, όσα προστατευόμενα τέκνα και εάν έχει (4, 6, 8, 10, 14 κ.λπ.)! Έτσι υλοποιεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση τη διάταξη του άρθρου 21 του Συντάγματος, που επιβάλλει την ειδική φροντίδα για τους πολυτέκνους!


Σχολιάστε εδώ