Ο χιονιάς βάρυνε το κλίμα κατά του Μουζάλα

Στο… έλεος του χιονιά αφέθηκαν οι πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου. Μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους… είχαν θαφτεί στα χιόνια, ενώ και όποια μικρή σκηνή υπήρχε την είχε σκεπάσει το χιόνι.

Οι τραγικές φιγούρες του καταυλισμού στη Μόρια έκαναν τον γύρο του κόσμου, εκθέτοντας την Ελλάδα και γκρεμίζοντας την εικόνα της τεράστιας προστασίας που έχει προσφέρει στους κυνηγημένους πρόσφυγες, οι οποίοι κρατήθηκαν στη ζωή χάρη σε αυτήν τη βοήθεια των Ελλήνων. Κανένας σχεδιασμός δεν υπήρξε για την αντιμετώπιση της λευκής επιδρομής.

Ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αν και από μέρες γνώριζε, όπως όλοι, από τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για τη θύελλα που ερχόταν, δεν πήρε τα μέτρα προστασίας που έπρεπε.

Και το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ο χαμός, να γίνει ρεζίλι η κυβέρνηση. Και τότε θυμήθηκαν να επιστρατεύσουν ένα μεγάλο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να πάει στη Λέσβο για να μείνουν οι πρόσφυγες και να μην πεθάνουν μικρά παιδιά από το κρύο. Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν ξεσπάσει η χιονοθύελλα.

Όλη αυτή η κατάσταση φόρτισε το ήδη τεταμένο κλίμα στην κυβέρνηση και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα. Ήδη η δυσαρέσκεια για το πρόσωπό του είναι μεγάλη και δεν αποκλείεται ακόμη και η αναδόμησή του, όπως λένε έγκυροι κυβερνητικοί κύκλοι.


Σχολιάστε εδώ