Κάρφωσε τον Σημίτη ο Μοσκοβισί

Δύο γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαιώνουν την τραγωδία που ζει ο Έλληνας επτά χρόνια τώρα, για την οποία έχουν ευθύνη και οι δικοί μας που κυβέρνησαν. Αλλά, ευτυχώς, έρχεται πάντα η ώρα που όλα βγαίνουν στο φως. Το έγκλημα του Σημίτη –την υπερχρέωση της Ελλάδας και τα πλαστά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που παρουσίασε για να μπούμε στο ευρώ– αποκαλύπτει στο βιβλίο του με τίτλο «Αν είναι μεσάνυχτα στην Ευρώπη» ο γάλλος Επίτροπος της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί.

Γράφει συγκεκριμένα στη σελ. 211 του βιβλίου του:

«Αποδεχθήκαμε να μπει στην Ευρωζώνη μια οικονομία ελάχιστα ανταγωνιστική και ένα κράτος βαριά υπερχρεωμένο, με στοιχεία τα οποία ήταν παραποιημένα».

Τι χρείαν άλλων στοιχείων έχει ο Εισαγγελέας για να καλέσει στο…. Πραιτώριο τον… αδιάφθορο Κώστα Σημίτη, επί πρωθυπουργίας του οποίου δεν υπάρχει τομέας που να μην πλήρωσε με δισεκατομμύρια ευρώ το πάρτι που έγινε με την ένταξή μας στο ευρώ μέσα σε μια νύχτα, όταν από 10 με 15 δραχμές που είχε μια τυρόπιτα εκτοξεύτηκε στο 1 και παραπάνω ευρώ, 340 δραχμές το λιγότερο!

Έτσι ήρθε η κατάρρευση, την οποία πληρώνουμε σήμερα.

Θα γινόταν επανάσταση στη Γερμανία αν είχαμε κάνει περικοπές στις συντάξεις!

Ποιος το λέει αυτό; Ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στο «Spiegel», όπου κατηγορεί τη Μέρκελ για τη στάση της έναντι της Ελλάδας, τονίζοντας: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τη στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ τα βάζει με τους Έλληνες όταν πετυχαίνουν λίγο πλεόνασμα και το μοιράζουν στους φτωχότερους των συνταξιούχων. Ο Χέλμουτ Κολ δεν θα συμπεριφερόταν έτσι σε άλλες χώρες». Και επισημαίνει: «Αν κατά τις μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία είχαμε περάσει έστω και ένα μέρος των περικοπών σε συντάξεις και μισθούς από αυτές που έγιναν στους Έλληνες, θα είχε προκληθεί επανάσταση»!


Σχολιάστε εδώ