Απώλειες και στον χώρο των ΜΜΕ

Γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον Κυρ. Μητσοτάκη τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, οπότε θα χρειαστεί τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη προκειμένου να πετύχει τους στόχους του, όσο και μετεκλογικά, στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, οπότε και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα οξυμένα προβλήματα της χώρας.

Στο στενό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), όπου έχουν πάρει το πάνω χέρι οι τράπεζες. Αναμένουν να δουν αν θα υπάρξει νέος επενδυτής αλλά και τα πρόσωπα που θα οριστούν από τις τράπεζες να αναλάβουν τις τύχες του ομίλου. Δεν περιορίζονται όμως, αναφέρουν οι πληροφορίες, στο να παρακολουθούν και να ενημερώνονται, αλλά κινούνται ενεργά στο παρασκήνιο προκειμένου να αποτρέψουν… δυσάρεστες εξελίξεις. Ο λόγος προφανής: Τα Μέσα Ενημέρωσης του ΔΟΛ ήταν και είναι εκ των βασικών υποστηρικτών του κ. Μητσοτάκη.

Προβληματισμός υπάρχει στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας και για την ανασύνταξη του ΑΝΤ1, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε υποβαθμίσει οικειοθελώς το πολιτικό στίγμα του και κατά συνέπεια είχε χάσει σε σημαντικό βαθμό τη δύναμη παρέμβασής του στις πολιτικές εξελίξεις. Ο προβληματισμός των γαλάζιων παραγόντων έχει να κάνει και με τις επιλογές των προσώπων που κλήθηκαν να αναλάβουν κεντρικούς ρόλους στον τομέα της ενημέρωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε από τα κεντρικά της Πειραιώς διαμαρτυρία σε ανώτατο επίπεδο στον ΑΝΤ1 για την τοποθέτηση σε διευθυντική θέση του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκη, όχι μόνο διότι ο τελευταίος στις εσωκομματικές εκλογές είχε ταχθεί υπέρ του Β. Μεϊμαράκη αλλά και λόγω του ότι μέσω του ειδησεογραφικού site που έχει (thepressroom.gr) ασκούσε δριμεία κριτική για την πολιτική της παράταξης αλλά και προσωπικά κατά του Κυρ. Μητσοτάκη. Μετά την ανάληψη ωστόσο διευθυντικής θέσης στον ΑΝΤ1 το συγκεκριμένο site έχει ρίξει κάθετα τους τόνους, αποφεύγοντας οποιαδήποτε έστω αιχμή εναντίον του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης αναζητεί στηρίγματα σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης ελπίζοντας να επωφεληθεί από τη διαμάχη τους με την κυβέρνηση. Ως αυτό ορίζεται το «Πρώτο Θέμα», όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αξιοποιεί» θέματα που φέρνει στην επικαιρότητα η εφημερίδα ή και σπεύδει να υιοθετήσει αποκαλύψεις (καταγγελίες) σε βάρος της κυβέρνησης. Η προσέγγιση αυτή προκαλεί γκρίνιες μεταξύ γαλάζιων στελεχών, καθότι ο εκδότης της εφημερίδας υπήρξε από τους πλέον σκληρούς πολέμιους -και όχι πάντα με ορθόδοξα μέσα- του Κ. Καραμανλή.

Από κοντά παρακολουθούν στην Πειραιώς και τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του κυβερνητικού εταίρου Π. Καμμένου και των «Παραπολιτικών», που οδήγησε (έπειτα από μήνυση του υπουργού Άμυνας) στη σύλληψη και την προσαγωγή σε δίκη διευθυντικών στελεχών του ομίλου.

Η φημολογούμενη είσοδος του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha κάθε άλλο παρά ευφορία προκαλεί στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό διότι οι πληροφορίες λένε ότι οι σχέσεις του με τον κ. Μητσοτάκη είναι κάκιστες, λόγω της προσέγγισης του τελευταίου με επιχειρηματία-αντίπαλο του κ. Μελισσανίδη στον χώρο της ναυτιλίας, και όχι μόνο.


Σχολιάστε εδώ