Απάντηση στη σύλληψη της Ρούπα η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην κλούβα των ΜΑΤ

Η επίθεση είχε ξεκάθαρο στόχο, να στείλει το μήνυμα: «Μπορεί να συλλάβατε τη Ρούπα, να είναι στη φυλακή ο Μαζιώτης, αλλά εμείς είμαστε εδώ και αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να χτυπάμε όπου θέλουμε…».

Κατʼ αρχάς, να αποκαλύψουμε ότι το κρησφύγετο στην Ηλιούπολη όπου έμενε η Ρούπα παρακολουθείτο από την Αστυνομία επί 15 ημέρες και όταν πλέον είχαν όλα τα στοιχεία που επιβεβαίωναν ότι βρισκόταν εκεί η καταζητούμενη εδώ και πολύ καιρό εισέβαλαν αιφνιδιαστικά και συνέλαβαν τη Ρούπα, που δεν είχε καμία δυνατότητα αντίδρασης.

Με την επίθεση των τρομοκρατών κατά της κλούβας των ΜΑΤ και τον τραυματισμό του αστυνομικού ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των Ενώσεων Αστυνομικών. Από τις ανακοινώσεις της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ βγαίνει το παράπονό τους:

«Λύστε τα χέρια της Αστυνομίας»…

• «Δεν είναι δυνατόν η ζωή των συναδέλφων μας να είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τη συντεταγμένη Πολιτεία, διότι δεν εξηγείται αλλιώς η εγκληματική αδιαφορία με την οποία ʽʽαντιμετωπίζονταιʼʼ οι τραυματισμοί των συναδέλφων μας, που αποστέλλονται ως ʽʽπρόβατα επί σφαγήνʼʼ σε μια περιοχή που έχει καταστεί γκέτο».

• «Κάθε επίθεση κατά αστυνομικού είναι επίθεση εναντίον της κοινωνίας».

• «Φτάνει πλέον εμείς να παίζουμε τις ζωές μας κορόνα – γράμματα στον βωμό της προάσπισης των δημοκρατικών ιδεωδών και η επίσημη Πολιτεία να μας αντιμετωπίζει με τόσο απαξιωτικό τρόπο, ανοίγοντας τις ορέξεις σε εγκληματίες.

Επιτέλους, οι πολιτικές δυνάμεις 40 και πλέον χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση ας καθίσουν όλες μαζί σε ένα τραπέζι και ας αποφασίσουν, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, να ξεριζώσουν το καρκίνωμα της τρομοκρατίας, που τόσο πολύ σε αίμα έχει πληρώσει αυτή εδώ η χώρα.

Κουραστήκαμε να ακούμε και να διαβάζουμε ομόθυμες καταδίκες εν είδει εντυπώσεων μετά από παρόμοια περιστατικά, ενώ στην πραγματικότητα αρνούνται να περάσουν από το Κοινοβούλιο νόμο που να λύνει τα χέρια της Αστυνομίας και να αντιμετωπίζει το πρό­βλημα ουσιαστικά».


Σχολιάστε εδώ