Αν η Κύπρος χαθεί, και η Ελλάδα θα χαθεί…

«Αν η Κύπρος θα χαθεί κι η Ελλάδας θα χαθεί», προειδοποιούν. Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα ζητούν με επιγραμματικό τρόπο:

• Την εκ προοιμίου και άνευ όρων ή συνομιλιών απομάκρυνση των στρατευμάτων και των εποίκων της Τουρκίας.

• Την ανάκληση της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

• Την επιστροφή όλων των προσφύγων.

• Την άνευ περιορισμών αποκατάσταση των θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων και ιδίως της ελευθερίας εγκατάστασης.

• Την κατάργηση του μεταποικιακού καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων και την άμεση απομάκρυνση των βρετανικών βάσεων.

• Την κατασφάλιση της δημοκρατικής αρχής «ένας άνθρωπος-μία ψήφος» και των κανόνων προστασίας των μειονοτήτων – την πρωτοβουλία κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνέλθει συντακτική συνέλευση για την επανεπικαιροποίηση της άσκησης του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση.

«Το λαϊκό-δημοκρατικό, αντιστασιακό ήθος μπορεί και πρέπει να κυριαρχήσει στην περιοχή και να απονομιμοποιήσει τους (νεο)ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που απεργάζονται λύσεις σε βάρος των δικαιωμάτων λαών και εθνών», τονίζουν στη δήλωσή τους. Σε άλλο σημείο επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανέναν να αμφισβητήσει ή να αποδώσει στην τουρκική κατοχή, επίσημα -με τη βούλα-, ελληνικά εδάφη, καθώς επίσης και να απεμπολήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που η νεοαποικιοκρατία στέρησε από τον κυπριακό λαό. Τη δήλωση υπογράφουν μεταξύ άλλων οι:

Ασημακόπουλος Βασίλης, Δαμιανάκης Νίκος, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Καραγιάννης Απόστολος, Κονταρίνης Πέτρος, Κότσιας Σπύρος, Κωτσάκη Έφη, Μανίτας Γιώργος, Μαντζάρας Απόστολος, Μαυρολέων Μανόλης, Μπλάνας Θεόδωρος, Νόττας Ηλίας, Νταβίας Άγγελος, Νταλαγιώργου Φωτεινή, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Παπασίμος Γιώργος, Σπίγγος Ανδρέας, Σταγάκης Δημήτρης, Συγγελάκης Αριστομένης, Ταχματζίδης Όμηρος, Τουμανίδης Παύλος, Χατζησαββίδης Άρης, Χατζηαντωνίου Γιάννης.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.


Σχολιάστε εδώ