Έχουν μερίδιο…

Πόσω μάλλον που οι φήμες κάνουν λόγο για εμπλοκή προερχόμενου από την παράταξη υπουργού – ή υπουργών. Για την Ιστορία, αναφέρω -χωρίς αυτό να σημαίνει οτιδήποτε- ότι οι «γαλάζιοι» που πέρασαν από το πόστο του υπουργού Υγείας ήταν οι Μ. Βορίδης, Άδ. Γεωργιάδης, Ανδρ. Λυκουρέντζος και παλαιότερα οι Ν. Κακλαμάνης και Δ. Αβραμόπουλος.

***

Κομμένοι από τώρα

«Δηλαδή, εμείς θα φάμε την μπόρα και θα ʽρθουν στο τέλος κάποιοι… άσχετοι να καθίσουν στις καρέκλες;». Το εύλογο και κάθε άλλο παρά ρητορικό ερώτημα διατύπωνε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός την επομένη της τηλεοπτικής συνέντευξης (Alpha) του Κυρ. Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της οποίας επανέλαβε την πρόθεσή του, αν και όταν αναλάβει πρωθυπουργός, στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει να αξιοποιήσει εξωκοινοβουλευτικά στελέχη αλλά και τεχνοκράτες. Που σημαίνει ότι οι θέσεις για τους εν ενεργεία βουλευτές θα είναι περιορισμένες. Δεδομένου δε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προτιμήσει τους αυστηρά δικούς του, το 70%-80% των βουλευτών θα… βλέπει με κιάλια τις υπουργικές καρέκλες!

***

Από μακριά…

Απογοητευμένος, όσο και απαισιόδοξος, με την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ο Β. Μεϊμαράκης. Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του διατυπώνει ενστάσεις και διαφωνίες για πολιτικές και στρατηγικές επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη καθώς επίσης και για τον τρόπο που διοικεί την παράταξη. Αποφεύγει, ωστόσο, για ευνόητους λόγους, να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του. Στα κεντρικά, τα συναισθήματα ως προς την παρατεταμένη σιωπή του είναι ανάμεικτα. Ορισμένοι, πέριξ της ηγεσίας, εκφράζουν ανακούφιση, διότι -όπως λένε- οποιαδήποτε δημόσια παρέμβαση του πρώην προέδρου θα ήταν στη λογική της συναίνεσης και της συνεννόησης με την κυβέρνηση. Κι αυτό -σημειώνουν- θα «θόλωνε» το αίτημα του Κυρ. Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Άλλοι πάλι αποδίδουν τη σιωπή του στην πικρία για την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές, την οποία -λένε- «δεν ξεπέρασε ποτέ».


Σχολιάστε εδώ