90 χρόνια πετυχημένης παρουσίας και προσφοράς έκλεισε το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα

«Ήταν μια χρονιά πολύπλευρων προκλήσεων, προσπαθειών και επιτεύξεων μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό –και όχι μόνο– περιβάλλον», τονίζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς. Θύμισε, μάλιστα, τα λόγια του «πατέρα του Κολλεγίου» Στέφανου Δέλτα κατά την τελετή των εγκαινίων του Μπενακείου Διδακτηρίου το 1929, με την ευκαιρία του εορτασμού της 90ετηρίδας του Κολλεγίου:

«Μας επιτρέπεται να κοιτάζουμε εμπρός μας, με την πίστη ότι θα συμπληρωθεί το έργο που αρχίσαμε. Καλή καρδιά και θάρρος, αισιοδοξία και πεποίθηση στο δίκιο, είναι τα καλύτερα εφόδια για επιτυχία. Πεποίθηση στο δίκιο μας την έχουμε βαθιά ριζωμένη. Είμεθα, με άλλα λόγια, πεπεισμένοι ότι το Κολλέγιο θα αποβεί ωφέλιμο στην πατρίδα μας».

Και ο κ. Αλ. Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας: «Η πεποίθηση αυτή αδιάλειπτα δικαιώνεται στις δεκαετίες από τότε μέχρι σήμερα, καθώς το Κολλέγιο συνεχίζει να πρωτοπορεί, να καινοτομεί, να συμβάλλει πολύπλευρα, ως Κέντρο Αριστείας, κοινωνικής και εθνικής ευθύνης, στην προαγωγή της Παιδείας και γενικότερα στην πρόοδο της πατρίδας μας. Τιμώντας –όπως τονίζεται στη Δήλωση Αποστολής του ΕΕΙ- ʽʽτις διαχρονικές αξίες, τις ενσωματωμένες στην παράδοση της Ελλάδος, της Ευρώπης ευρύτερα και της Αμερικήςʼʼ, πορεύεται με ʽʽβαθύ σεβασμό στην ελληνική κληρονομιά, σε όλο τον πλούτο, την πολυπλοκότητα και την οικουμενικότητά τηςʼʼ».

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος απαρτίζεται από τους: Αλέξανδρο Σαμαρά, πρόεδρο, Νικόλαο Τσαβλίρη, αντιπρόεδρο, Αννίκα Παπαντωνίου, γενική γραμματέα, Πέτρο Αλιβιζάτο, ταμία, Σέργιο Αμπαριώτη, Τιτίνα Δασκαλάκη – Βασιλείου, Απόστολο Δοξιάδη, Ιωάννη Καζάζη, Κωνσταντίνο Κανελλόπουλο, Κωνσταντίνο Κανόνη και Αλέξιο Πιλάβιο, μέλη.


Σχολιάστε εδώ