Στόχος, η ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν στις 10 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ δυο ώρες αργότερα (12.00) θα είναι η σειρά της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά. Θα ακολουθήσουν στις 14.00 ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στις 17.00 ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, στις 19.30 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης και, τέλος, στις 20.30 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος. Πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να παράσχει στους αρχηγούς των κομμάτων αναλυτική όσο και λεπτομερή ενημέρωση τόσο για την ως τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων όσο και για τις προοπτικές εν όψει της Διάσκεψης στη Γενεύη καθώς επίσης και για τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει η ελληνική πλευρά στις συνομιλίες.

Εκτιμάται ότι από τις συναντήσεις θα προκύψει η επιζητούμενη συναίνεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ταυτόσημες με την κυβέρνηση θέσεις αναμένεται να αναπτύξουν τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η κ. Γεννηματά.

Οι όποιες επιφυλάξεις και ενστάσεις θα προέλθουν, εκτός απροόπτου, από τον κ. Κουτσούμπα. Την επομένη (Τρίτη) ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Με τη σειρά του ο κ. Παυλόπουλος πρόκειται -σύμφωνα με πληροφορίες- να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κύπριο ομόλογό του Ν. Αναστασιάδη.


Σχολιάστε εδώ