Με μοχλό τη σκανδαλολογία επιχειρεί η ΝΔ να αποδομήσει τον Τσίπρα

Κι αυτό με κάθε τρόπο: Είτε μεγεθύνοντας γεγονότα ή και απλές φήμες είτε ανακινώντας τις στάχτες του πολιτικού κουτσομπολιού, κινούμενη ακόμη και στη σφαίρα των θεωριών συνωμοσίας. Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν θα δυσκολευτεί καθόλου -ως φαίνεται- να συμμαχήσει (συμπράξει) με όποιον -πρόσωπο, φορέα, κέντρο- σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση, χωρίς να εξετάζει τα κίνητρα ή τα συμφέροντα που εξυπηρετεί καθένας εξ αυτών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φτάσει πληροφορίες ότι στην Πειραιώς καταστρώνουν σχέδια κι ετοιμάζουν «επιθέσεις» με χτυπήματα ακόμη και κάτω από τη ζώνη κατά συγκεκριμένων υπουργών ή και του ίδιου του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι η αποδόμηση του ηγετικού προφίλ του κ. Τσίπρα είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Προοίμιο αυτών των «επιθέσεων» θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου την τακτική που ακολούθησαν τόσο στην υπόθεση της Όλγας Γεροβασίλη, όπου έσπευσαν να υιοθετήσουν το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας («Πρώτο Θέμα»), όσο και στην περίπτωση της επίσκεψης διοικητικού στελέχους (Β. Μουλόπουλος) της εφημερίδας «Αυγή» στα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ). Το γεγονός συνδέθηκε με συνάντηση του τελευταίου με εκδοτικούς παράγοντες (Ψυχάρης, Μπόμπολας) και πήρε διαστάσεις θεωριών συνωμοσίας!

Την επομένη το πρωτοσέλιδο των «Νέων» περί εθνικής συνεννόησης στο Κυπριακό προκάλεσε ταραχή στην Πειραιώς, καθώς στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη «είδαν» αλλαγή στάσης του εκδοτικού συγκροτήματος (ΔΟΛ) και τη συνέδεσαν με την επίσκεψη του κ. Μουλόπουλου. Η βαθύτερή τους ανησυχία είναι ότι αν οι τράπεζες επιβάλλουν ένα νέο διευθυντικό status στον ΔΟΛ τότε οι εφημερίδες του Συγκροτήματος θα σταματήσουν αφενός να επιτίθενται μονίμως στην κυβέρνηση και αφετέρου να στηρίζουν εμφανώς τη Νέα Δημοκρατία. Σʼ αυτό το ενδεχόμενο αποδίδουν ορισμένοι τη σπουδή της ηγεσίας να υιοθετήσει κατά γράμμα το πρωτοσέλιδο για την Όλγα Γεροβασίλη αναζητώντας στήριξη από το «Πρώτο Θέμα».

Αυτό που προκύπτει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πορευτεί μόνος του, με τους βουλευτές που έχουν προσδεθεί στο άρμα του, στον δρόμο της σκανδαλολογίας και των θεωριών συνωμοσίας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κανένα από τα κορυφαία στελέχη της παράταξης δεν ενεπλάκη στην υπόθεση της κ. Γεροβασίλη, ενώ αποστάσεις ασφαλείας τήρησαν στη συντριπτική πλειονότητά τους και οι βουλευτές. Ορισμένοι μάλιστα στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες τους υπογράμμιζαν ότι η παράταξη δεν πρόκειται να ενισχύσει τη δυναμική της με τέτοιες μεθόδους και πρακτικές. «Δεν αρκεί να δείξει στους πολίτες ότι υπάρχει μια κακή κυβέρνηση, πρέπει να τους πείσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα», έλεγαν χαρακτηριστικά. Στην Πειραιώς πάντως κινούνται στη… δική τους τροχιά: «Οι βουλευτές κρίνονται καθημερινά από την προσφορά τους στην παράταξη και με βάση αυτή θα αντιμετωπισθούν την επομένη των εκλογών», επισημαίνουν. Υπονοώντας σαφώς την αξιοποίησή τους ή μη σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ