Τοποτηρητής…

Τοποτηρητής…

«Καταλαβαίνω την επιμονή -ευκολία μάλλον- να με αποκαλούν συλλέκτη, αλλά εγώ προτιμώ να θεωρώ τον εαυτό μου τοποτηρητή της δημιουργικότητας των άλλων και διαμεσολαβητή στη διαδικασία αλληλεπίδρασης της τέχνης στο κοινό. Είναι γνωστό πως η ανάπτυξη στον πολιτισμό είναι θέσεις εργασίας και προστιθέμενης αξίας. Η Ελλάδα το ξέρει ήδη καλά, αφού η πολιτιστική της κληρονομιά είναι πηγή πλούτου».

***

• Τιμητικό αφιέρωμα για τον Γιώργο Καλακαλλά, γλύπτη και ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οργανώνει η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, αύριο Δευτέρα (1 Φεβρουαρίου), στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της ΕΕΛ, Γενναδίου 8 και Ακαδημίας (7ος όροφος).

Θα χαιρετίσουν οι Κώστας Καρούσος (πρόεδρος της ΕΕΛ), Παναγιώτης Καραφωτιάς (καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην διευθυντής γραφείου ΟΗΕ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ) και ο Μιχάλης Σταφυλάς (διευθυντής περιοδικού «Πνευματική Ζωή»), μέλη της ΕΕΛ, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσουν οι Στέλιος Λυδάκης (καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) με θέμα «Παρουσίαση έργων του Γιώργου Καλακαλλά» καθώς και οι Παύλος Ναθαναήλ (πρώην πρόεδρος της ΕΕΛ) και Ελένη Μαΐστρου (κοσμήτωρ Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜ Πολυτεχνείου) με θέμα «Γιώργος Καλακαλλάς: Ο καλλιτέχνης Δάσκαλος».


Σχολιάστε εδώ