Στα τέσσερα…

Μια ακόμη μεγαλύτερη ομάδα 20-30 βουλευτών τηρεί στάση αναμονής και περιμένει να δει τις κινήσεις που θα κάνει σε κρίσιμα ζητήματα, εσωκομματικά και μη. Υπάρχει μια τρίτη ομάδα, που συγκροτούν βουλευτές που φέρονται αποφασισμένοι να κρατήσουν αποστάσεις από τον νέο αρχηγό σε βάθος χρόνου. Α, ναι, υπάρχει και μια τέταρτη ομάδα. Πρόκειται για βουλευτές που προσπαθούν -ή και το έχουν καταφέρει ήδη- να προσεγγίσουν την ηγεσία, βάζοντας παρακαταθήκη για το μέλλον. Μια… κατηγορία από μόνοι τους είναι βουλευτές όπως οι Απ. Βεσυρόπουλος και Κ. Σκρέκας. Στις εσωκομματικές εκλογές, στον πρώτο γύρο ήταν με τον Απ. Τζιτζικώστα, στον δεύτερο με τον Β. Μεϊμαράκη κι έγιναν τομεάρχες του Κυρ. Μητσοτάκη.

***

Και ο… Πανταγιάς!

Απανωτά εγκεφαλικά προκαλεί στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με τις επιλογές των προσώπων ο Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς, κατά κανόνα, είναι άπειροι πολιτικά, χωρίς γνώσεις στα κομματικά κι ως εκ τούτου θα χρειαστεί καιρός -που δεν είναι άφθονος- προκειμένου να… εκπαιδευτούν. Στις αρχές της εβδομάδας λίγο έλειψε να έχουμε γενικό έμφραγμα, καθώς στη Λ. Συγγρού κυκλοφόρησαν φήμες ότι μεταξύ των προσώπων που ενδέχεται να πάρουν θέση είναι κι ο… Γ. Πανταγιάς. Ναι, ναι, πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που είχε «διαπρέψει» επί ημερών Κ. Σημίτη και είχε αποπεμφθεί από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω του ότι είχε επιχειρήσει να «ρυθμίσει» τις φορολογικές εκκρεμότητες του γνωστού αοιδού Γ. Νταλάρα. Ήρθε «καπάκι» η επιλογή του Γ. Οικονόμου στη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού, οπότε στους διαδρόμους της Λ. Συγγρού άρχισαν να… μοιράζουν υπογλώσσια. Για την Ιστορία, πριν καμιά δεκαετία Γ. Οικονόμου και Γ. Πανταγιάς είχαν φτιάξει από κοινού εταιρεία κι έπαιρναν δουλειές.

***

Αν κρίνω από όσα συζητούνται σε πολιτικά (κι όχι μόνον) γραφεία, η περίπτωση με τον πρώην βουλευτή Ν. Γεωργιάδη και τη φημολογούμενη εμπλοκή του σε «περίεργη υπόθεση» ήταν μόνο η αρχή. Ως λέγεται, θα ακολουθήσουν και άλλα «χτυπήματα», με απώτερο στόχο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σύντομα θα μπουν στο στόχαστρο στενοί συνεργάτες του με φορολογικές ή και δικαστικές εκκρεμότητες. Εν κατακλείδι, ο δρόμος για τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είναι διάσπαρτος με λουλούδια.

***

Τις δις εξαμαρτείν, που λέμε… Κατά την πρόσφατη συνάντηση Αλ. Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη, κι ενώ αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη, από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξαν διαρροές για το περιεχόμενο όσων -υποτίθεται- έλεγε ο πρωθυπουργός. Κάτι που είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα τη Λ. Συγγρού. Το «κρούσμα» επαναλήφθηκε και στην πρόσφατη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Μεταξύ πρωτολογιών και δευτερολογιών, το πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε non paper, στο οποίο έκανε λόγο για την «κατά κράτος ήττα» του κ. Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά στη Λ. Συγγρού δεν ενοχλήθηκαν, αντίθετα, μόνο που δεν πανηγύρισαν. «Η αντίδραση του Μαξίμου δείχνει και σύγχυση και πανικό», έλεγαν χαρακτηριστικά. Έτσι έλεγαν, αν το εννοούσαν κιόλας είναι άγνωστο…


Σχολιάστε εδώ