Στήνουν ξανά Ειδικά Δικαστήρια

Πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θεωρείται η ερώτηση που κατέθεσαν 40 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η οποία απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο καλούν να δώσει διευκρινίσεις και εξηγήσεις για όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο κατά το πρώτο επτάμηνο (Ιανουάριος-Ιούλιος) του 2015.

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, κι ίσως όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, δεδομένου ότι οι χειρισμοί που έγιναν από τη σημερινή κυβέρνηση υπήρξαν καταστροφικές για την οικονομία αλλά και τη χώρα γενικότερα, με αποκορύφωμα την επιβολή των capital controls.

Σημειώνεται ότι οι σκληροί της Νέας Δημοκρατίας είχαν ζητήσει με πιεστικό τρόπο από τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώσει την κατάθεση πρότασης για εξεταστική επιτροπή στη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή. Ωστόσο, ο ίδιος, για λόγους τακτικής προφανώς, απέφυγε να το κάνει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Περιορίσθηκε να προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, ενώ δεν υπέγραψε και την ερώτηση των 40 βουλευτών του κόμματος προς τον πρωθυπουργό.


Σχολιάστε εδώ