Ο μικρός Μητσοτάκης θριάμβευσε στη Βουλή

Εννοώ τους κραυγάζοντες Άδωνη, Βορίδη και έναν τρίτο που δεν κατόρθωσα να ταυτίσω, οι οποίοι αποτελούν αντικατοπτρισμό του νέου αρχηγού τους. Αφήνω τις προσβλητικές απουσίες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και άλλων, αν δεν απατώμαι.

Σημειώνω, ως εκ περισσού, το αυτονόητο. Ότι δηλαδή παρακολούθησα την Τρίτη όλες τις αγορεύσεις –πρωτολογίες και δευτερολογίες των αρχηγών των κομμάτων και των δύο υπουργών (ο ένας εξ αυτών δεν δευτερολόγησε) καθώς και τη σύντομη τριτολογία του πρωθυπουργού– με σωρεία σκέψεων και συναισθημάτων. Δέσποσε η οργή και η αγανάκτηση για ασύστολες ψευδολογίες και υποκριτικές ειλικρίνειες. Δεν εξαιρώ καμία πλευρά. Υπήρξαν, όμως, διαβαθμίσεις του εμπαιγμού. Ταυτόχρονα διασκέδασα αφάνταστα με τον Βασίλη Λεβέντη, τον γελωτοποιό για μεγάλη πλειάδα των Ελλήνων. Ο εν λόγω αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων ΔΕΝ αγόρευσε. Χρησιμοποίησε τον διαθέσιμο χρόνο του για να ρωτάει δεξιά κι αριστερά βουλευτές και υπουργούς, οι οποίοι είτε τον αγνοούσαν είτε του απαντούσαν υπομειδιώντας.

Το αόρατα καταπιεστικό αλλά και καταδικαστικό για την Ελλάδα πνεύμα των «εταίρων» και «φίλων» μας κυριαρχούσε στις συνειδήσεις των μελών της συνεδρίασης της Βουλής και όσων την παρακολουθούσαν από την τηλεόραση. Αναφορικά με τα μέλη της συνεδρίασης, αρκετά μνημόνευαν αρνητικά τους τοκογλύφους δανειστές μας –κολοβά φίδια τούς θεωρούσαν– και άλλα μέλη τους επαινούσαν διθυραμβικά για να εξασφαλίσουν την ήδη εξασφαλισμένη εύνοιά τους. Ποιοι ήταν οι μεν και ποιοι οι δε είναι περιττό να εξηγηθεί. Ο πρωθυπουργός άλλοτε τους κατέκρινε με συγκεκριμένα επιχειρήματα, προτείνοντας εφικτές λύσεις, και άλλοτε προσπαθούσε ματαίως να τους φέρει στο φιλότιμο. (Η λέξη «φιλότιμο» δεν υπάρχει, ως γνωστόν, σε καμία άλλη γλώσσα του κόσμου.)

Η αγόρευση του Πάνου Καμμένου, προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων που συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εντυπωσιακή, εξαιρουμένης της λανθασμένης αναφοράς στον Έβερτ. Είπε, μεταξύ άλλων, «εύχομαι καλή επιτυχία στον νέο αρχηγό της ΝΔ, αλλά η ομιλία του είχε άρωμα Σημίτη». Επίσης, κατακεραύνωσε το email Χαρδούβελη, εξοντωτικό όντως για την πατρίδα μας και τους πολίτες της, και, όταν προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της ΝΔ συμπεριλαμβανομένου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, απάντησε: «Το διαβάζω από την ”Καθημερινή” του κ. Αλαφούζου που ανέτρεψε τον μπαμπά σας»! (Εννοούσε προφανώς τον ιδιοκτήτη και διευθυντή της «Καθημερινής» Αριστείδη Αλαφούζο, πατέρα του σημερινού Αλαφούζου.)

Συμπέρασμα από τη συνεδρίαση της Βουλής την Τρίτη εκ μέρους στελεχών του Μαξίμου: «Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή την εξαφάνιση επικουρικών συντάξεων. Προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση. Επιμένει στις περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα. Καλεί την κυβέρνηση να προσέξει την αδήλωτη εργασία, ενώ άσκησε κριτική στο ίδιο του το κόμμα απονέμοντας έπαινο στον Τάσο Γιαννίτση». Μεγάλα κενά έχουν οι γνώσεις του νέου αρχηγού της ΝΔ. Αγνοεί ότι η περιβόητη ασφαλιστική μεταρρύθμιση Γιαννίτση δεν έλαβε ποτέ χώρα, παρά το γεγονός ότι την είχε εγκρίνει πανηγυρικά το τότε Υπουργικό Συμβούλιο. Θα αγνοεί προδήλως και το γιατί. Διότι πλημμύρισαν οι δρόμοι από εξαγριωμένους πολίτες και οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τα… έκαναν πάνω τους! Απορεί κανείς για τον λόγο για τον οποίο άσκησε κριτική στο κόμμα του, αφού το ΠΑΣΟΚ, και όχι η ΝΔ, ήταν στην εξουσία!

Τα στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν τις επικρίσεις τους τονίζοντας ότι ο υιός Μητσοτάκη «όχι μόνο δεν έκανε καμιά πρόταση για το Ασφαλιστικό, αλλά επανέφερε στην επιφάνεια, σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή, το email Γκίκα Χαρδούβελη».

Μέσα σε όλα τα δυσάρεστα, ιδίως με την άκαμπτη στάση των ευρωπαίων δυναστών μας, και το ακόλουθο λίαν ευχάριστο: Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Ισραήλ και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ενθουσιάστηκε που η Ελλάδα τιμά πάντα τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης, σε κλίμα μάλιστα πολύ φιλικό, αποφασίστηκε από κοινού η έναρξη σημαντικότατων διαβουλεύσεων που αφορούν το φυσικό αέριο, τις μεταφορές, τον τουρισμό, θέματα υδάτινων πόρων, το Κυπριακό αλλά και τη δημόσια ασφάλεια, ενώ κορύφωμα των συζητήσεων αποτέλεσε η ανάπτυξη αγωγού μεταφοράς υγροποιημένου αερίου από το Ισραήλ στην Ελλάδα. Στην πραγματοποίηση των ανωτέρω συντελούν και οι κακές σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας.

ΥΓ.: Εκπληκτικό κείμενο για το φλέγον μεταναστευτικό πρόβλημα εξέδωσε η «Ένωση Τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών». Η αφεντιά μου δεν θα το σχολιάσει, αφού δεν χρήζει σχολιασμού. Αρκεστείτε, επομένως, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, στην περίφημη κατακλείδα του:

«Αυτή είναι η συνολική εικόνα του σημερινού δράματος, κύριοι του ηθικά χρεοκοπημένου κλειστού διευθυντηρίου της Ευρώπης. Είναι βέβαιο ότι η υπεύθυνη διεθνής κοινή γνώμη, αλλά και η Ιστορία, έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους για το ποιος είναι φερέγγυος και ποιος από ανικανότητα ανεύθυνα εγκληματεί κατά της ανθρωπότητας, έχοντας τοποθετήσει σκόπιμα στο κάδρο του ”ενόχου” και την (ενοχλητική) Ελλάδα.

Ντροπή!».


Σχολιάστε εδώ