Κάτι τρέχει στην ΕΤΑΔ

• Επί τη ευκαιρία, τι συμβαίνει με συγκεκριμένη υπόθεση στη Μαρίνα Θεσσαλονίκης και την ΕΔΕ στην ΕΤΑΔ, που έχει παγώσει; Ποιος, άραγε, ο λόγος; Γιατί καθυστερεί τόσο ο διευθύνων σύμβουλος Τερζάκης, και αγαπημένο παιδί του Πιτσιόρλα του ΤΑΙΠΕΔ;

• Καθυστερήσεις υπάρχουν και για άλλες υποθέσεις, όπως μια στην Ακτή Βουλιαγμένης με χρηματοκιβώτιο που έκανε φτερά, για κάτι ελλείμματα κ.λπ. Γιατί τόσο σκοτάδι;

***

Στα πράσα…

Μεγάλο θέμα αναμένεται να ξεσπάσει τις επόμενες ημέρες με χρηματοπιστωτικό φορέα αλλά και μεγάλη βιομηχανία που διασυνδέονται με πρόσωπα και άλλες τριγωνικές σχέσεις. Ήδη κινούνται τα νήματα προς την κατεύθυνση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ αρκετοί μιλούν για «σκάνδαλο πρώτης γραμμής», με εμπλεκόμενους βιομηχάνους και παραγωγούς… χρήματος.

***

• Τι κρύβει το «τρίγωνο» μεταξύ της «μεγάλης θεσμικής… τραπέζης», σοβαρής βιομηχανίας και εταιρείας συμβούλων; Ο εισαγγελέας σύντομα θα έχει να κάνει πολλές δουλειές καθώς η ενόχληση μεγάλης τράπεζας είναι μεγάλη.

• Όχι τίποτε άλλο, αλλά μαθαίνουμε πως στην υπόθεση εμπλέκεται και πρόσωπο με παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

• Την επίσημη παρουσίαση του ερευνητικού οργανισμού «διαΝΕΟσις» και του προγράμματος δράσης για το 2016 θα κάνει ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει, την Τρίτη, στις 12:00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Η «διαΝΕΟσις» (www.dianeosis.org), σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του κ. Δασκαλόπουλου, είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός έρευνας και ανάλυσης -think tank- και ως στόχο έχει την παραγωγή ιδεών και προτάσεων μέσα από την εκπόνηση επιστημονικών μελετών, δημοσιογραφικών ερευνών και την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, που απευθύνονται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

• Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον». Υπάρχουν αιτήσεις που έγιναν εδώ και δύο με τρία χρόνια κι ακόμα δεν έχουν προωθηθεί. Γιατί;

• Η εταιρεία Reds ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έγινε δεκτή η αίτηση είσπραξης της επιδικασθείσας αποζημίωσης, που αφορά απαλλοτριωθείσα έκταση 8,8 χιλ. τ.μ. περίπου, στο Τρίγωνο Καμπά, κατά του Δήμου Παλλήνης, συνολικού ποσού 4,67 εκατ. ευρώ. Μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί ως μερική αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου της εταιρείας.


Σχολιάστε εδώ