7,6 τρισ. δολ. έχουν οι πάμπλουτοι στους φορολογικούς παραδείσους!

Σύμφωνα μάλιστα με την Credit Suisse, το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει περισσότερο πλούτο από όλο τον υπόλοιπο κόσμο!

Και για να δείτε πόσο… ίσοι είμαστε ο ένας με τον άλλο σε αυτόν τον πλανήτη, οι 62 πλουσιότεροι του κόσμου έχουν μεγαλύτερο πλούτο απ’ ό,τι τα φτωχότερα 3,6 δισ. ανθρώπων στη Γη (!), σύμφωνα με την έκθεση της διεθνούς οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας Oxfam.

Η δραματική ανισότητα φαίνεται από το ότι το 2010 388 άτομα είχαν πλούτο ισοδύναμο με αυτόν που είχαν 3,6 δισ. άνθρωποι του πλανήτη έναντι 62 σήμερα! Από τότε, όπως επισημαίνει η διεθνής οργάνωση, ο πλούτος αυτών των 62 εκτινάχθηκε κατά 44%, πάνω δηλαδή από 500 δισ. δολάρια, όταν ο πλούτος 3,6 δισ. ανθρώπων υπέστη μείωση κατά 41%, ήτοι απώλεια 1 τρισ. δολάρια!

Κατά την Oxfam, ο λόγος αυτής της μονοπώλησης του πλούτου από άτομα που δεν φθάνουν ούτε τα 1.000, όπως θα έχετε καταλάβει, είναι οι μηχανισμοί εξουσίας και τα προνόμια που τους προσφέρουν οι πολιτικοί στο πιάτο, πάντα φυσικά με το… αζημίωτο…

Τα παραπάνω απίστευτα νούμερα υπογραμμίζουν το πόσο φροντίζουν οι πολιτικοί σε όλες τις χώρες του κόσμου για την οικονομική ισότητα των ανθρώπων.


Σχολιάστε εδώ